Descoperă o rețetă simplă, delicioasă și rapidă pentru cremă de zahăr ars

17558
Descoperă o rețetă simplă, delicioasă și rapidă pentru cremă de zahăr ars
Descoperă o rețetă simplă, delicioasă și rapidă pentru cremă de zahăr ars

Vom împărtăși cu tine pașii pentru a crea această delicatesă clasică de crema de zahar ars care te va răsfăța cu fiecare lingură.

Ingrediente pentru Cremă de Zahăr Ars:

 • 1 litru lapte
 • 8 ouă
 • 200 grame zahăr
 • 2 plicuri zahăr vanilat
 • Esență de rom

Mod de preparare a Cremei de Zahăr Ars:

 1. Începe prin a pune laptele la fiert și lasă-l să se răcească la temperatura camerei pentru a asigura o consistență potrivită când îl vei folosi.
 2. Caramelizăm 100 grame de zahăr într-o cratiță. Îndoaie cratița pentru a unge peretele cu caramel și oprește procesul când auzi trosnind, semn că s-a răcit suficient.
 3. Mixează cele opt ouă cu 200 grame zahăr și zahărul vanilat până când zahărul se topește. Dacă folosești mai puține ouă, ajustează timpul la cuptor pentru a obține consistența dorită.
 4. Amestecă laptele, ouăle și esența de rom. Ai opțiunea de a adăuga arome precum coajă rasă de portocală sau stafide pentru un gust și o textură aparte.
 5. Pune cratița într-un alt vas cu apă pentru a crea un bain-marie sau așează-o într-o tavă cu apă. Cremei de zahăr ars îi place să se coacă lent, evitând astfel arderea și asigurând formarea siropului de caramel. Lasă la cuptor pentru aproximativ o oră, până când crema capătă consistența dorită.
 6. Servim crema de zahăr ars rece. Poftă bună!

Bucură-te de această delicioasă cremă de zahăr ars, o alegere perfectă pentru a răcori ziua ta cu o doză de dulce savoare.