10 alimente care nu ar trebui tinute in frigider niciodată

4541

Trăim vremuri in care fiecare dintre noi devenim paranoici in legatură cu mancarea stricată si incercăm astfel prin orice metode să nu pierdem alimentele din cauza trecerii timpului. De multe ori anumite metode de protejare a mancării sunt total inutile. In anumite cazuri, depozitarea mancărurilor in frigider le poate strica definitiv. Incercăm să vă ajutăm să aveti alimente proaspete si vă oferim o listă cu 10 alimente care nu ar trebui tinute in frigider sub nici o formă :

1. Ciocolata

Chiar dacă contine si lapte, ciocolata nu trebuie tinută in frigider datorită continutului ridicat de zaharuri. Dacă puneti ciocolata in frigider aveti sanse să o distrugeti de tot incepand cu gustul, culoarea sau chiar cu textura.

2. Bananele

Atunci cand cupărati banane necoapte si vreti să le puteti manca cat mai curand, cel mai bine ar fi să le puneti intr-un bol la temperatura camerei pentru a se coace mai repede. Dacă le puneti la frigider veti opri procesul de coacere si coaja bananelor se va face neagră si neapetisantă.

3. Rosiile

Chiar dacă de cele mai multe ori puneti rosiile in frigider, ar trebui să aveti in vedere că frigul poate strica rosiile. Temperatura scăzută distruge membrana delicată, lăsandu-le apoase si neapetisante.

4. Ouăle

Suportul de ouă de pe usa frigiderelor este una din marile deceptii ale alimentatiei moderne. Cel mai important element pentru conservarea ouălelor este să fie păstrate la o temperatură constantă. Deschiderea si inchiderea usii de la frigider este o cale sigură de a pierde această stabilitate termică.

5. Avocado

Precum bananele, daca tineti avocado in frigider să fiti sigur că se vor coace mult mai greu. Tinut la temperatura camerei, un avocado nefăcut va fi gata de mancat in maxim 4 zile iar dacăa il veti tine la frigider el se va coace in cel putin 10 zile .

6. Cafea

Cea mai uimitoare proprietate a boabelor de cafea este abilitatea acestora de a prelua mirosurile din jurul lor. Dacă o veti tine in frigider langa diverse mancăruri desfăcute precum ciorbe, paste sau mezeluri sa fiti siguri că dimineata veti servi cafea cu gust probabil de zarzavat 🙂

7. Castravetii

Castravetii se pare ocupă un loc fruntas printre alimentele tinute in frigider. Cercetatorii de la Universitatea din California au arătat recent că frigiderul este ultimul loc unde ar trebui tinuti castravetii. Cand acestia sunt depozitati in frigider, se distrug cavitatile lungi verzi din acestia, lăsandu-i aposi si gauriti.

8. Usturoi

Chiar dacă usturoiul este mai tare decat majoritatea fructelor si legumelor, acesta poate să se strice dacă este tinut in frigider. Bucătarii ne sfătuiesc să tinem usturoiul intr-un loc răcoros intr-o cutie, pentru a evita ca usturoiul să devină moale si să mucegăiască.

9. Mierea

Mierea este in esentă un aliment nemuritor si nu are nevoie de o extraprotectie. Dacă veti pune miere in frigider veti forta cristalizarea, transformand mierea intr-un aliment greu de consumat si neapetisant.

10. Cartofii

Dacă sunt depozitati corect, cartofii pot fi tinuti ani de zile. Depozitare corectă nu inseamnă neapărat că trebuie să ocupe spatiu in frigider. Datorită continutului ridicat de amidon, temperatura scăzută poate face cartoful moale si ciudat de dulce.

Frigiderul este un spatiu esential pentru multe alimente. Considerand ca toti ne bazăm foarte mult pe frigider, nu-i o minune că am devenit putin obsedati de acesta. Ar trebui să ne gandim că nu ori de cate ori punem ceva in frigider este un lucru bun.