Cea mai eficientă legumă – tratează diabetul gastrita, bacteria Helicobacter Pylori, kilogramele în plus și nu numai!

4799
Okra - cea mai eficienta leguma
Okra - cea mai eficienta leguma

Okra, cunoscută și sub denumirea de “degetul doamnei”, este o plantă cu flori ce se distinge prin capsulele sale comestibile de semințe. Această plantă se dezvoltă în climatul cald și tropical, fiind cultivată în principal în regiunile din Africa și Asia de Sud.

În două varietăți – roșie și verde, okra oferă aceeași aromă, diferența constând în culoare, varietatea roșie devenind verde în timpul procesului de gătire.

Clasificată biologic ca un fruct, okra este des utilizată ca legumă în bucătărie, fiind un ingredient frecvent în preparatele sud-americane, în special în gumbo. Totuși, textura sa mucilaginoasă poate fi considerată neplăcută de către unii oameni.

Chiar dacă nu este un aliment obișnuit, okra este bogată în nutrienți, oferind numeroase beneficii pentru sănătate. Iată 7 motive pentru care okra este benefică:

  1. Bogată în nutrienți: Okra se evidențiază prin conținutul său nutritiv impresionant, fiind o sursă valoroasă de vitamine și minerale precum vitaminele C, K1, A și B6, precum și magneziu și fibre, contribuind la sistemul imunitar și funcția coagulării sângelui.
  2. Antioxidanți benefici: Okra conține o cantitate considerabilă de antioxidanți, inclusiv polifenoli și vitaminele A și C, ajutând la prevenirea deteriorării celulare și a efectelor radicalilor liberi.
  3. Reducerea riscului de boli de inimă: Okra conține o substanță gelatinoasă numită mucilagiu, care poate lega colesterolul în timpul digestiei, facilitând eliminarea acestuia și scăzând astfel riscul de boli de inimă.
  4. Potențiale proprietăți anticancerigene: Lectina găsită în okra poate inhiba creșterea celulelor canceroase, conform unor studii pe eprubetă.
  5. Controlul nivelului de zahăr din sânge: Cercetările indică faptul că okra sau extractul său pot contribui la menținerea unui nivel sănătos al zahărului din sânge.
  6. Benefică în sarcină: Okra este o sursă importantă de acid folic (vitamina B9), benefic pentru femeile însărcinate, ajutând la reducerea riscului de defecte ale tubului neural.

Gătitul okrei este simplu și poate aduce o contribuție semnificativă la menținerea sănătății. Adăugați okra pe listă pentru a încerca un ingredient nou cu efecte pozitive asupra sănătății.