Fructul mult mai puternic decât lămâia sau portocalele! O singură boabă poate înlocui 5 portocale

    1563
    Agrise
    Agrise

    Poate ai observat și tu prin marile magazine sau în magazinele naturiste că există, în general, agrise uscate.

    Agrisa Indiana este parte din grupul plantelor cele mai celebre în medicină. De peste 500 de ani, indienii au beneficiat de proprietățile miraculoase ale acestui fruct. Contribuie la consolidarea sistemului imunitar și are calități de revitalizare a organismului. Are o nuanță galbenă sau verde și poate atinge chiar și 18 metri în înălțime.

    Această plantă nu este doar utilizată de către indieni, ci și de către popoarele din diverse culturi, având un gust agridulce, picant și ușor amar în același timp. 1 agrisă = câteva portocale

    Dacă luăm în considerare 100 de grame de agrise proaspete, acestea furnizează între 470 și 680 mg de vitamina C. Cercetătorii au demonstrat că acest fruct reprezintă cel mai puternic antioxidant din lume. Toți cunoaștem importanța vitaminei C. Aceasta ajută la neutralizarea radicalilor liberi, întărește sistemul osos, sistemul imunitar, curăță vasele de sânge și stimulează producția de leucocite. Si catina are un aport ridicat de vitamina C. Cosumati suc de catina simplu sau miere de albine. Vitamina C este singura vitamina care se depoziteaza in organism si este eliberata cand organismul are nevoie ea. Fumatorii trebuie sa consume mai multa vitamina C decat restul oamenilor.

    Agrisa nu conține doar vitamina C, ci și flavonoide, taninuri și minerale. Agrisa este de ajutor și în tratarea tusei, ameliorând durerile de gât și alte probleme respiratorii, inclusiv astmul și bronșita.

    Care sunt beneficiile aduse sănătății de agrise?

    • Agrisele au un ușor efect diuretic datorită conținutului ridicat de apă – urinarea ajută la eliminarea toxinelor și excesului de sare, apă și acid uric. Astfel, se poate ajunge chiar și la pierderea în greutate, având în vedere că 4% din compoziția urinei este formată din grăsimi.
    • Agrisele mențin sănătatea rinichilor și previn infecțiile urinare și cele uterine.
    • Agrisele protejează organismul împotriva radiațiilor.
    • Agrisele ajută în cazul tusei cronice din copilărie, asociate tuberculozei sau astmului alergic.
    • Agrisele au proprietăți antibacteriene, susținând organismul în lupta împotriva infecțiilor și consolidând sistemul imunitar, ceea ce crește rezistența la boli.
    • Agrisele stimulează celulele secretoare de insulină, reducând nivelul de glucoză în cazul pacienților cu diabet – se recomandă consumul de suc de agrise cu un vârf de turmeric de două ori pe zi, înainte de masă.
    • Agrisele întăresc mușchiul inimii, fiind bogate în antioxidanți, antocianine, flavonoide, potasiu etc.
    • Agrisele sunt folosite ca tratament împotriva acneei, roșeții și a multor altor inflamații.
    • Agrisele refac fibra capilară. Se prepară o pastă din pulbere de agrise și puțină apă, se lasă timp de 60 de minute, apoi se aplică pe scalp prin masare pentru a revitaliza fibra capilară, a hidrata și a conferi strălucire și vitalitate părului. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute până la o oră, apoi se clătește.
    • Agrisele sunt utile în cazul durerilor de stomac. Durerile abdominale, diareea, voma, crampele, infecțiile și problemele digestive pot fi ameliorate cu ajutorul agriselor.
    • Agrisele elimină toxinele din ficat. S-a demonstrat științific că agrisele sunt esențiale în tratarea ficatului. Protejează ficatul de efectele adverse ale medicamentelor (în special a celor împotriva tuberculozei) și elimină toxinele.
    • Agrisele ajută la îmbunătățirea metabolismului proteic, contribuind la pierderea în greutate.
    • Agrisele sprijină și sistemul reproductiv masculin și feminin și pot combate problemele legate de infertilitate.