Cum să faci gogoșile mai pufoase: Trucul surprinzător al adăugării de oțet sau alcool

23299
Cum să faci gogoșile mai pufoase: Trucul surprinzător al adăugării de oțet sau alcool
Cum să faci gogoșile mai pufoase: Trucul surprinzător al adăugării de oțet sau alcool

Descoperă secretul pentru gogoși pufoase și delicioase

Pentru a obține gogoși mai pufoase și delicioase, adăugarea unei mici cantități de oțet sau alcool în aluat este cheia succesului. Deși poate părea ciudat, iată cum funcționează acest truc și ce avantaje aduce:

Beneficiile adăugării de oțet sau alcool în aluat:

 1. Menținerea pufoșeniei:
  • Adăugarea unei cantități mici de oțet sau alcool (cum ar fi rom sau vodcă) în aluat ajută la obținerea unor gogoși mai pufoase. Alcoolul se evaporă rapid în timpul prăjirii, contribuind la creșterea aluatului și la o textură ușoară și aerată.
 2. Absorbția redusă de ulei:
  • Alcoolul poate reduce absorbția de ulei în timpul prăjirii. Deoarece se evaporă rapid, creează o barieră împotriva uleiului, făcând gogoșile mai puțin grase.
 3. Aroma subtilă:
  • Dacă folosești rom sau alt tip de alcool aromat, acesta poate oferi o aromă subtilă gogoșilor, completând aromele din aluat, cum ar fi vanilia sau coaja de citrice.

Cum să folosești acest truc:

 1. Adaugă în aluat:
  • La prepararea aluatului pentru gogoși, adaugă 1-2 lingurițe de oțet sau alcool. Amestecă bine pentru a te asigura că ingredientul se distribuie uniform.
 2. Urmează rețeta:
  • Continuă cu rețeta ta obișnuită de gogoși. Acest mic adaos nu va schimba semnificativ gustul, dar va face aluatul mai ușor și gogoșile mai pufoase.
 3. Prăjirea corectă:
  • Asigură-te că uleiul este la temperatura potrivită (în jur de 180-190°C). Gogoșile prăjite în ulei prea rece tind să absoarbă mai mult ulei, iar cele prăjite în ulei prea fierbinte pot arde la exterior înainte de a se găti complet în interior.

Concluzie:

Acest truc simplu este folosit de mulți bucătari profesioniști pentru a obține gogoși ușoare, pufoase și delicioase, cu mai puțin ulei. Experimentând cu acest secret, vei observa diferența în textura și gustul gogoșilor tale. Încearcă-l și bucură-te de gogoși perfecte de fiecare dată!