Cum se fac lipiile in casa din 4 ingrediente

6420
Lipii de casa din 4 ingrediente
Lipii de casa din 4 ingrediente

Rețetă Simplă și Rapidă de Lipie de Casă – Fără Drojdie, doar 4 Ingrediente Esențiale

Aveți nevoie de o rețetă rapidă pentru a prepara lipii gustoase fără a folosi drojdie? Iată cum puteți face lipii delicioase folosind doar câteva ingrediente de bază și pași simpli.

Ingrediente:

  • 200 ml apă fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 170 g făină
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare lipii de casa:

Pasul 1: Începeți amestecând apa fierbinte cu o linguriță de sare. Cerniți făina într-un bol și adăugați uleiul și amestecul de apă cu sare. Frământați până când obțineți un aluat moale, elastic și uniform. Dacă este necesar, adăugați puțină făină pentru consistența potrivită.

Pasul 2: Formați o bilă din aluat, introduceți-o într-o pungă și lăsați-o la răcit pentru aproximativ 20 de minute. Presărați suprafața de lucru cu făină, scoateți aluatul din pungă și transferați-l pe suprafața presărată.

Pasul 3: Împărțiți aluatul în 8 părți egale și întindeți fiecare bucată într-o formă rotundă, având o grosime de aproximativ 3 mm și un diametru de aproximativ 15 cm.

Pasul 4: Pentru a evita lipirea, presărați fiecare lipie cu făină și prăjiți-le într-o tigaie uscată și fierbinte până când se rumenesc pe ambele părți.

Pasul 5: Depozitați lipiile într-un vas și închideți ermetic imediat ce le-ați prăjit. Acest lucru va menține frăgezimea lipiilor chiar și a doua zi.

Va dorim pofta buna si spor la gatirea retetei de lipii de casa !