Descoperiți o metodă simplă și eficientă pentru curățarea tigăilor de grăsime și arsuri

98153
Cum curatam tigăile de grăsime și arsuri!
Cum curatam tigăile de grăsime și arsuri!

Prima metoda

Curățarea tigăii murdare este un proces simplu și eficient. Puneți tigaia pe aragaz cu o ceașcă de apă și adăugați o ceașcă de oțet. Lăsați amestecul să fiarbă, apoi îndepărtați tigaia de pe foc. Adăugați două lingurițe de bicarbonat de sodiu și permiteți-i să acționeze. Ulterior, curățați interiorul tigăii cu un burete. Această metodă ușoară va reda strălucirea tigăii dumneavoastră.

Metoda a doua 

Curățarea tigăilor murdare poate fi simplificată cu ajutorul unor soluții casnice eficiente. Una dintre metode implică utilizarea laptelui. Începe prin îndepărtarea reziduurilor de alimente cu un burete, apoi toarnă două pahare de lapte în tigaia murdară. Fierbe laptele timp de 20 de minute, apoi spală tigaia cu detergent de vase.

Un alt remediu eficient este bicarbonatul de sodiu, un ingredient folosit cu succes încă din vremea bunicii. Umple un lighean cu apă fierbinte, adaugă bicarbonat și scufundă tigăile și oalele arse. Lăsați-le peste noapte, apoi frecați ușor cu un burete non-abraziv. Clătiți și spălați cu apă și detergent de vase.

Pentru a îndepărta grăsimea arsă în special de la gătitul cărnii, poți folosi zaț de cafea. Amestecă câteva linguri de zaț cu puțină apă fierbinte și utilizează pasta rezultată pentru a curăța tigaia. Zațul de cafea este, de asemenea, eficient în curățarea grătarelor și a aragazelor.

În plus, pentru a preveni arsurile și incrustațiile pe o tigaie nouă antiaderentă, este recomandat să toarci un pic de ulei înainte de a găti pentru prima dată. Încălzește ușor tigaia pe aragaz și îndepărtează excesul de ulei cu ajutorul hârtiei absorbante. Această măsură va contribui la menținerea calității tigăii și la prevenirea depunerilor dificil de curățat.

Metoda a treia : Urmați acești pași și vă veți bucura de rezultate uimitoare!

Ingrediente necesare:

  • 2 linguri peroxid de hidrogen 3%
  • 1/2 cană bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță soluție de spălat vasele

Mod de preparare:

  1. Amestecați toate ingredientele și bateți compoziția până când obțineți vârfuri pufoase.
  2. Dacă este necesar, adăugați puțin peroxid de hidrogen în compoziție.

Mod de utilizare:

  1. Aplicați soluția obținută pe suprafețele murdare ale tigăilor.
  2. Lăsați să acționeze timp de 10-15 minute.
  3. Clatiti bine cu apa curata

Experimentați această metodă simplă și veți fi plăcut surprinși de rezultatele spectaculoase obținute în curățarea tigăilor dvs. de grăsime și arsuri!