Fructul care rezolvă problemele de stomac

  9077
  Papaya
  Papaya

  Alimentația joacă un rol esențial în combaterea unor afecțiuni precum colonul iritabil, cunoscut și sub numele de intestinul gros, component al sistemului digestiv. Acest organ vital, responsabil pentru producerea și stocarea scaunului, poate fi afectat de numeroase tulburări, care îi pot diminua funcționarea corectă.

  În cazul inflamației colonului, denumită și sindrom de colon iritabil, simptomele frecvente includ dureri abdominale, balonare, gaze, colici și/sau constipație. Deși în majoritatea cazurilor nu este o afecțiune gravă, este important să se urmeze un regim alimentar și un stil de viață sănătos, incluzând exerciții fizice regulate, pentru a ameliora simptomele și a reduce inflamația.

  Conform Dr. Agustín Molins, specialist în nutriție și dietetică la clinica Doctor Molins (Barcelona), o dietă echilibrată joacă un rol crucial în tratarea inflamației colonului. Evitarea anumitor alimente este recomandată pentru prevenirea și controlul afecțiunii, cum ar fi alcoolul, usturoiul, băuturile carbogazoase și îndulcitorii.

  În cazul colonului inflamat, consumul de anumite alimente poate contribui la menținerea sănătății intestinului. Potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și de Rinichi din SUA, incluzând în dieta zilnică alimente bogate în fibre, cum ar fi papaya, se poate preveni constipația datorită conținutului său ridicat de apă și fibre, ce susțin sănătatea tractului digestiv.

  Papaya facilitează eliminarea gazelor și ajută la reducerea inflamației, îmbunătățind tranzitul intestinal datorită proprietăților sale laxative care curăță intestinele în mod delicat. De asemenea, are un efect antiinflamator care poate contribui la recuperarea colonului iritabil.