Cum faci cea mai buna salata orientală de post

4284
Salata orientala de post
Salata orientala de post

În timpul Postului Crăciunului, mulți se confruntă cu dileme în privința preparatelor, fără să știe exact ce și cum să gătească pentru a respecta postul. Există însă o rețetă de salată orientală de post de la Radu Anton Roman, care dezvăluie ce tip de oțet trebuie folosit. Află detalii mai jos.

Această salată orientală este perfectă pentru diverse ocazii: în timpul săptămânii, poți pregăti cu ușurință un fel de mâncare consistent pentru cină sau prânz, iar de sărbători poate fi un element de decor pentru orice festin. Combinarea ingredientelor este simplă, dar echilibrată și va satisface gusturile multora.

Radu Anton Roman oferă informații despre tipul de oțet folosit în salata orientală de post. Potrivit renumitului cunoscător al gastronomiei, pentru a respecta cu rigurozitate postul, în rețeta acestei salate, pe lângă ingredientele clasice (care vor fi discutate în continuare în rețetă), ai nevoie și de oțet, dar nu orice tip de oțet.

În rețeta sa specială, Radu Anton Roman recomandă folosirea oțetului de fructe, care trebuie adăugat la preparat după gust. Referitor la rețeta pentru salata orientală de post, iată lista de ingrediente necesare și modul de preparare:

Ingrediente pentru salata orientală de post:

  • 50 g măsline negre, cărnoase și aromate
  • 2 cepe roșii (2 legături de ceapă verde-roșie)
  • 1 salată verde
  • 1 legătură de mărar
  • oțet de fructe, după gust
  • sare si piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 kg cartofi tari

Cum se prepară salata orientală de post? Pentru a pregăti această delicioasă salată orientală, urmează pașii de mai jos:

În primul rând, fierbe cartofii până devin extrem de moi și taie-i în felii foarte subțiri. Apoi, feliază ceapa la rândul ei, tot în felii subțiri. După ce cartofii sunt gata fierți, amestecă toate ingredientele într-un bol, adăugând oțetul după gust, ulterior uleiul de măsline, sarea, piperul și, în final, adaugă măslinele întregi, ca și ornament. Astfel, vei avea pregătită o delicioasă salată orientală de post.

Tot ce mai rămâne de făcut este să te așezi la masă alături de familie și să savurezi această salată cu poftă. Va dorim pofta buna si spor la gatit reteta de salata orientala de post