Pasiunea pentru tradiții culinare: Cornulețe cu Smântână pentru o Delicatesă Autentică!

22548
Cornulețe cu Smântână
Cornulețe cu Smântână

Descoperă o rețetă autentică și ușor de pregătit pentru cornulețe cu smântână, o explozie de gusturi și arome tradiționale. Această rețetă aduce aminte de trecut, fiind publicată pentru prima dată în 1936 în volumul ‘Dulciuri’ de către doamna Maria. Cu ingrediente simple și pași simpli, vei reuși să creezi aceste delicioase cornulețe care vor încânta cu siguranță papilele gustative.

Ingrediente esențiale pentru cornulețe savuroase:

  • 250 grame unt proaspăt
  • 250 grame smântână
  • 500 grame făină
  • Puțină sare

Cum se prepară cornulețele fragede cu smântână?

Urmeaza pasii intocmai pentru o reteta de cornulețele perfecte:

  1. Frământă bine toate ingredientele pentru a obține un aluat omogen și ușor de manevrat.
  2. Întinde aluatul în formă pătrată și adună marginile spre centru, dându-i aspectul unui șervet. Lasă aluatul la frigider pentru o oră.
  3. După perioada de odihnă de la frigider a aluatului de cornulete, întinde din nou aluatul și dă-i aceeași formă. Refrigerază-l pentru câteva minute.
  4. Întinde aluatul subțire ca o muchie de cuțit. Taie-l în fâșii, apoi în carouri, transformând fiecare carou într-un triunghi. Umple fiecare triunghi cu marmeladă sau nuci și rulează-l pentru a obține forma de cornuleț. Se pot umple de asemeni si cu rahat turcesc daca va place.
  5. Așază cornulețele pe o tavă de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit până devin frumos rumenite.

Nota importanta : *** Sfat util pentru reușita perfectă a retetei de cornulete: Pregătește aluatul seara și lasă-l la frigider peste noapte pentru a intensifica aromele și a obține o textură mai fragedă.

Acum, cu informațiile necesare la îndemână, pregătește-te să obtii gusturile autentice ale acestor cornulețe cu smântână. Poftă bună la gătit și spor la gatit reteta de cornulete cu smantana !