Rețetă de Post – Prajitura Figaro: Delicioasă și Ușor de Pregătit

34694
Rețetă de Post - Prajitura Figaro: Delicioasă și Ușor de Pregătit
Rețetă de Post - Prajitura Figaro: Delicioasă și Ușor de Pregătit

Descoperă secretul unei prăjituri de post delicioase și pline de savoare – prăjitura Figaro! Această rețetă simplă și accesibilă te va cuceri cu gustul său inconfundabil și textura sa irezistibilă. Perfectă pentru a fi savurată în zilele de post sau ori de câte ori îți dorești un desert rafinat și savuros.

Ingrediente:

 • 1 pachet mic cu 5 foi de napolitana subțiri
 • 250 g nucă mărunțită
 • 250 g biscuiți mărunțiți
 • 250 g zahăr tos
 • 150 ml apă rece
 • 200 g margarină
 • 1 fiolă esență de rom sau de lămâie

Mod de preparare:

 1. Într-o cratiță antiaderentă, pune zahărul și așază cratița pe aragaz la foc mic. Adaugă apa rece și amestecă continuu până când obții un sirop legat și acesta începe să fiarbă. Odată ce începe să fiarbă, continuă amestecarea până când siropul se caramelizază și devine maroniu deschis.
 2. Adaugă margarina peste siropul caramelizat și amestecă până când se topește complet. Apoi, îndepărtează cratița de pe foc și adaugă nucile mărunțite, esența de rom sau de lămâie și biscuiții mărunțiți. Amestecă bine cu o spatulă până obții o cremă omogenă. Lasă crema să se răcească timp de aproximativ 10 minute.
 3. Pe o tavă, așază prima foaie de napolitană. Întinde uniform un strat de cremă, apoi completează cu a doua foaie. Presează ușor și continuă alternând straturile de cremă și foi de napolitană până când termini ingredientele. După fiecare foaie adăugată, presează ușor cu degetele.
 4. După adăugarea ultimei foi, acoperă prăjitura cu un servet de bucătărie și așază un tocător peste acesta pentru a exercita o ușoară presiune. Dă prăjitura la rece pentru cel puțin 4 ore. Apoi, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, poți portiona și servi prăjitura.

Bucură-te de aroma și gustul irezistibil al prăjiturii Figaro! Poftă bună și spor la gătit reteta de prajitura de post Figaro!