Rețetă delicioasă de chec de casă moale si pufos

21381
Rețetă delicioasă de chec de casă moale si pufos
Rețetă delicioasă de chec de casă moale si pufos

Un chec moale si pufos, perfect alături de o ceașcă de cafea sau ceai!

Ingrediente esențiale:

 • 230 grame făină fină
 • 1/2 linguriță praf de copt de calitate
 • 250 grame unt la temperatura camerei
 • 200 grame zahăr alb
 • 5 ouă proaspete
 • 1 linguriță extract de vanilie autentic
 • 59 ml lapte proaspăt

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Într-un bol generos, cerni 230 grame de făină și adaugi 1/2 linguriță de praf de copt. Cernerea repetată a făinii va încorpora mult aer în aluat, oferindu-i o textură pufăitoare. Lasă amestecul deoparte.
 2. Într-un alt bol, bate untul la temperatura camerei până devine foarte moale, apoi adaugă zahărul și continuă să bați la viteză redusă timp de aproximativ 2 minute.
 3. Curăță marginile bolului cu o spatulă și continuă să bați amestecul timp de 15 minute. Secretul rețetei constă în bătutul intens al untului și zahărului până când obții o compoziție deschisă la culoare.
 4. Adaugă treptat cele 5 ouă, bătând fiecare ou până se încorporează complet în amestec înainte de a adăuga următorul.
 5. Incorporază extractul de vanilie și bate timp de un minut. Dacă iubești aroma de unt, poți să omiti extractul de vanilie.
 6. Adaugă ingredientele uscate (făina și praful de copt) în amestecul de unt, treptat, amestecând continuu.
 7. La jumătatea adăugării ingredientelor uscate, toarnă jumătate din cantitatea de lapte în aluat și amestecă bine. Continuă să adaugi restul de ingredient uscat și restul de lapte, amestecând până când obții un aluat dens și apoi adaugă restul de lapte și bate până când aluatul devine pufos și fără cocoloașe.
 8. Pentru coacere, unse și tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt. Toarnă aluatul în tavă, netezește partea de sus și coace checul într-un cuptor preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de 55 până la 65 de minute, verificând după 50 de minute.
 9. Checul este gata când devine auriu, iar o scobitoare introdusă în centru iese curată sau cu câteva firimituri umede. Lasă-l să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar, taie și servește.

Bucură-te de această rețetă minunată de chec pufos cu unt, ideal pentru momentele tale de relaxare cu o băutură caldă preferată!