Rețetă simplă pentru un aluat pufos, perfect pentru plăcinte, pizza sau gogoși: gustos și rapid de preparat

58220
Rețetă simplă pentru un aluat pufos, perfect pentru plăcinte, pizza sau gogoși: gustos și rapid de preparat
Rețetă simplă pentru un aluat pufos, perfect pentru plăcinte, pizza sau gogoși: gustos și rapid de preparat

Descoperiți o rețetă simplă și eficientă pentru a pregăti un aluat perfect, ideal pentru plăcinte delicioase, pizza savuroasă sau gogoși pufoase. Acest aluat vă va oferi preparate moi și extrem de gustoase. În această rețetă, voi dezvălui un truc care va face frământarea acestui aluat mult mai ușoară și mai reușită.

Pentru o măsurare precisă a ingredientelor, folosiți aceeași cană (cu o capacitate de aproximativ 250 – 300 ml) pentru toate componentele.

Ingrediente pentru aluat:

  • Lapte – 1 cană
  • Drojdie uscată – 10 grame
  • Zahăr – 1 lingură
  • Sare – 0,5 lingurițe
  • Ou – 1 buc
  • Ulei – 6 linguri
  • Făină – 2,5-3 căni

Atunci când adăugați făina, este recomandat să folosiți aproximativ 3 căni, dar să începeți cu două și jumătate și să adăugați treptat restul, pentru a ajusta consistența aluatului. Acesta trebuie să fie ușor lipicios, dar să nu se lipească excesiv de mâini. Dacă este nevoie, adăugați făină treptat până când aluatul devine maleabil.

Mod de preparare:

  1. Încălziți laptele și amestecați drojdia și zahărul în acesta. Lăsați amestecul deoparte pentru aproximativ 15 minute, până când se formează o spumă și drojdia începe să crească.
  2. Cerneți făina într-un castron mare, păstrând deoparte o cană de făină pentru moment. Faceți o adâncitură în făină și adăugați sarea, amestecul de drojdie și lapte, oul bătut ușor și uleiul. Frământați încet pentru a obține un aluat moale.
  3. Decideți dacă mai este nevoie de făină din cana păstrată anterior și adăugați-o treptat, frământând până obțineți un aluat moale și maleabil. Ungeți aluatul cu ulei și lăsați-l să crească timp de aproximativ 1 oră într-un loc călduros. Este important să acoperiți vasul cu aluat pentru a evita formarea crustei.

Aluatul este acum gata! Pregătiți-vă să creați pizza, plăcinte, cornuri sau gogoși delicioase folosind această rețetă simplă și usoara. Bucurați-vă de preparatele proaspete și pufoase. Pofta buna!