Doar cateva masline inainte de somn si a doua zi vei fi surprins

19831
Beneficii consum masline
Beneficii consum masline

Mulți analizează critic măslinele din cauza conținutului lor ridicat de sare. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți de beneficiile surprinzătoare pe care le pot aduce consumând doar 4 măsline înainte de culcare. Aceste fructe, adesea subevaluate, oferă un aport semnificativ de beneficii pentru sănătatea noastră.

Măslinele, fundamentul uleiului de măsline, aduc o serie de beneficii impresionante pentru sănătatea noastră, incluzând reducerea colesterolului nociv, prevenirea aterosclerozei și a trombozei. Ele au, de asemenea, efecte anticoagulante, îmbunătățesc circulația sângelui și contribuie la prevenirea cancerului, îmbunătățind totodată și funcția memoriei.

Aceste fructe sunt bogate în triptofan, magneziu, calciu, vitamina B6, precum și alte vitamine și minerale care susțin producția de melatonină. Melatonina, hormonul activat în întuneric, reglează ritmurile circadiene, ajutând la menținerea unui somn sănătos.

Beneficiile consumului a 4 măsline înainte de culcare sunt remarcabile, acoperind un spectru larg, de la beneficii pentru sănătatea creierului și a inimii până la îmbunătățirea aspectului pielii și a siluetei. Impactul lor pozitiv se datorează nutrienților esențiali pe care îi furnizează organismului, cum ar fi vitaminele, aminoacizii și mineralele, printre care se numără fierul, magneziul, potasiul, sodiul și fosforul.

Iată câteva motive pentru a include măslinele în dieta ta:

  • Reglează insomniile: Magneziul acționează ca un relaxant natural pentru sistemul nervos parasimpatic, ajutând la reducerea nivelului de adrenaline. Calciul reglează neurotransmițătorii și stimulează producerea de melatonină și renină.
  • Combat anemia: Conțin o cantitate semnificativă de fier, restabilind echilibrul hemoglobinei în sânge și contribuind la sporirea nivelului de energie.
  • Echilibrează nivelul de colesterol: Având un conținut ridicat de grăsimi, măslinele predomină în lipide nesaturate, inclusiv omega-3, omega-6 și alți acizi grași benefici organismului, reglând astfel nivelul de colesterol și prevenind bolile cardiovasculare.
  • Stimulează sistemul imunitar: Bogate în vitaminele A și C, măslinele contribuie la consolidarea sistemului imunitar, oferind protecție împotriva daunelor externe și îmbunătățind funcția celulară. Se recomandă consumul a 5 până la 7 bucăți pe zi.
  • Ajută digestia: Prin conținutul lor bogat în fibre, măslinele sunt ideale pentru îmbunătățirea procesului digestiv, curățând colonul, detoxifiind sistemul digestiv, îmbunătățind tranzitul intestinal și ameliorând constipația.
  • Contribuie la scăderea în greutate: Ca sursă de fibre și apă, măslinele sunt satisfăcătoare și sărace în calorii. Studiile indică faptul că consumul unei porții de măsline înainte de masă poate încetini digestia.
  • Reduc stresul: Datorită conținutului de polifenoli și tiamină, măslinele controlează anxietatea, îmbunătățesc memoria și reduc stresul oxidativ din creier, calmand sistemul nervos.
  • Îmbunătățesc sănătatea pielii: Integrarea măslinelor în dietă contribuie la o piele catifelată, previne apariția ridurilor și îmbunătățește luminozitatea. Combinând antioxidanții și vitaminele E și D, acestea stimulează regenerarea celulelor pielii și protejează împotriva efectelor nocive ale razelor solare.”