Chifle De Casă Pufoase cu Lapte – Salvati si incercati reteta, merită

19146
Chifle De Casa Pufoase cu Lapte
Chifle De Casa Pufoase cu Lapte

Pregătiți-vă să savurați cele mai delicioase chifle de casă, pufoase și dulci, cu ajutorul acestei rețete ușor de urmărit. Iată ce ingrediente veți avea nevoie și cum să pregătiți aceste minunate chifle:

Ingrediente necesare:

 • 240 ml lapte călduț
 • 7 g drojdie activă uscată
 • 500 g făină albă, plus pentru pudrat
 • 70 g zahăr tos
 • 1 linguriță sare
 • 4 ouă mari, la temperatura camerei
 • 115 g unt nesărat, moale
 • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

 1. Adăugați drojdia peste laptele călduț și lăsați-o să stea timp de 5-7 minute până când devine spumoasă.
 2. Într-un bol mare amestecați făina cu zahărul și sarea. Este esențial să obțineți o distribuție uniformă pentru cele mai pufoase chifle. Creați un gol în centrul ingredientelor uscate și turnați cu grijă amestecul de lapte și drojdie.
 3. Adăugați ouăle la temperatura camerei, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.
 4. Adăugați treptat untul, bucățică cu bucățică. Amestecați până obțineți un aluat moale, ușor lipicios. Pudrați ușor cu făină o suprafață curată. Răsturnați aluatul și frământați timp de aproximativ 10 minute până când devine neted și elastic.
 5. Plasați aluatul frământat într-un bol uns, acoperindu-l cu o cârpă umedă. Lăsați-l să se odihnească într-un loc călduros timp de 1 până la 1,5 ore sau până când își dublează dimensiunea. Apăsați ușor aluatul pentru a elibera bulele de aer.
 6. Împărțiți aluatul în 12 părți egale, modelați fiecare într-o bilă netedă și puneți aceste bile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament, asigurându-vă că lăsați suficient spațiu între ele. Acoperiți tava cu o cârpă și lăsați-le la dospit timp de aproximativ 30 de minute.
 7. Preîncălziți cuptorul la 190°C. Bateți oul rămas și ungeți chiflele. Introduceți tava în cuptor și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când chiflele au o nuanță frumoasă de maro-auriu. Lăsați-le să se răcorească puțin înainte de servire.

Cu această rețetă pas cu pas, veți obține chifle pufoase, dulci și perfecte pentru a satisface pofta de ceva delicios. Merită să le încercați!