Cum să Decojești Rapid Ouăle Fierte: Trucuri Puțin Cunoscute

13267
Cum să Decojești Rapid Ouăle Fierte: Trucuri Puțin Cunoscute
Cum să Decojești Rapid Ouăle Fierte: Trucuri Puțin Cunoscute

Cum se curata ouale cu borcanul? Stiai ca se pot curata ouale cu borcanul? In video de mai jos vedeti cum se poate face acest lucru :

De ce să mănânci ouă la micul dejun?

Ouăle sunt o alegere excelentă pentru micul dejun, fiind o sursă de proteine de înaltă calitate și având un conținut redus de calorii. Pentru cei care preferă ouăle fierte, există un truc simplu care te ajută să le decojești rapid. Urmează acești pași pentru a-ți ușura munca în bucătărie!

Trucul pentru decojirea rapidă a ouălor fierte

Ouăle fierte sunt delicioase și sănătoase, dar pot fi dificil de decojit. Dacă vrei să eviți frustrarea de a îndepărta coaja, trebuie să ții cont de un sfat esențial oferit de un expert în știința alimentară. Acest truc simplu te va ajuta să îndepărtezi coaja mult mai rapid și ușor.

Pasul 1: Alege ouă mai vechi

Experții recomandă să folosești ouă care nu sunt foarte proaspete, deoarece coaja acestora se desprinde mai ușor. Ouăle mai vechi au un pH mai ridicat, ceea ce face ca albușul să se contracte mai puțin, reducând astfel aderența cojii.

Pasul 2: Adaugă bicarbonat de sodiu

Pentru a face decojirea și mai ușoară, adaugă un praf de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle. Acesta modifică pH-ul apei, ajutând la desprinderea mai ușoară a cojii.

Ghidul de fierbere a ouălor

Timpul de fierbere al ouălor variază în funcție de preferințele personale:

  • Ouă moi: Fierbe ouăle timp de 4 minute pentru un gălbenuș moale și cremos.
  • Ouă tari: Lasă ouăle să fiarbă aproximativ 10 minute pentru un gălbenuș ferm.

Pregătirea ouălor înainte de fierbere

Dacă ouăle sunt păstrate la frigider, lasă-le la temperatura camerei timp de 30 de minute înainte de fierbere. Introducerea ouălor reci direct în apă fierbinte poate duce la crăparea cojii.

Urmând acești pași simpli, vei putea decoji ouăle fierte rapid și fără efort, bucurându-te de un mic dejun sănătos și delicios!