Clatite de Post: Reteta Clatite cu Apa Minerala, Fara Ou si Fara Lapte

7368
Clatite de Post: Reteta Clatite cu Apa Minerala, Fara Ou si Fara Lapte
Clatite de Post: Reteta Clatite cu Apa Minerala, Fara Ou si Fara Lapte

Indiferent dacă sunt servite la micul dejun sau ca desert, clătitele sunt întotdeauna un succes garantat. Iar acum, îți prezentăm o rețetă specială de clătite de post, fără ou și lapte, dar incredibil de gustoase, pregătite cu apă minerală.

Ingrediente pentru clătite de post:

  • 1 cană apă minerală carbogazoasă
  • 1 cană făină
  • 3 linguri cu vârf de zahăr tos
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • Un praf de sare
  • 1 fiolă esență de vanilie (opțional)

Mod de preparare:

Pasul 1: Prepararea aluatului Într-un castron, amestecă zahărul tos cu zahărul vanilat. Adaugă apa minerală, praful de sare și esența de vanilie (dacă dorești). În timp ce amesteci, toarnă în fir subțire uleiul. Cerni făina și continui să amesteci până când obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Dacă aluatul este prea gros, adaugă puțină apă minerală; dacă este prea subțire, adaugă puțină făină.

Pasul 2: Prăjirea clătitelor Încinge o tigaie specială pentru clătite și unge-o ușor cu puțin ulei. Toarnă aluatul și prăjește clătitele pe ambele părți până devin aurii și pufoase. Repetă acest pas până când termini întreaga compoziție de aluat.

Pasul 3: Finalizarea și servirea Așează clătitele prăjite una peste alta. Poți umple clătitele cu gem, dulceață, fructe proaspete sau orice alt ingredient preferi. De asemenea, le poți servi și cu cremă de nucă sau miere pentru un plus de savoare.

Aceste clătite de post cu apă minerală sunt nu doar o opțiune sățioasă și delicioasă, ci și ideale pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană. Bucură-te de gustul lor minunat și experimentează cu diverse umpluturi pentru a descoperi combinația ta preferată.

Îți dorim poftă bună și momente dulci alături de aceste clătite delicioase!