Cornulețe Fragede cu Untură și Smântână: Rețetă Delicioasă și Ușor de Pregătit

20966
Cornulețe Fragede cu Untură și Smântână
Cornulețe Fragede cu Untură și Smântână

Dacă vă amintiți gustul copilăriei, această rețetă de cornulețe pufoase cu untură și smântână vă va încânta papilele gustative. Delicate și fragede, acoperite cu zahăr pudră, aceste cornulețe sunt o adevărată încântare. Aflați secretul din spatele lor și bucurați-vă de o opțiune economică, dar la fel de reușită.

Ingrediente:

  • Făină de grâu – 350-400 g
  • Untură de porc – 200 g
  • Smântână (acra) – 180 ml

Umplutură:

  • Vișine – 300 g
  • Zahăr pudră – 200 g

Mod de Preparare:

1. Prepararea Aluatului:

Într-un bol, puneți 200 g de untură de porc la temperatura camerei și adăugați 180 ml de smântână. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Untura trebuie să fie curată, iar smântâna poate fi de orice conținut de grăsime sau puteți înlocui cu kefir.

Adăugați aproximativ 350-400 g de făină în amestec în 2-3 porții. Amestecați mai întâi cu o lingură și apoi cu mâinile. Aluatul trebuie să fie moale și maleabil. Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider cel puțin 2 ore sau, ideal, peste noapte.

2. Modelarea Cornulețelor:

După răcirea aluatului, împărțiți-l în 3 părți egale. Rulați fiecare porțiune într-o foaie subțire, pudrând ușor cu făină. Tăiați cercul rezultat în segmente egale. Așezați câteva vișine conservate pe fiecare triunghi de aluat și rulați cu grijă fiecare triunghi în forma unui cornuleț.

3. Coacere și Servire:

Transferați cornuletele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute. După ce sunt gata, presărați-le cu zahăr încă fierbinți și savurați deliciul!

Aceste cornulețe cu untură și smântână sunt nu doar o reminiscență a gustului din copilărie, ci și o alegere economică și simplă de preparat. Bucurați-vă de aroma lor îmbietoare și textura fragedă în compania celor dragi!