Cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele. Aşa va ieşi crocant la exterior

13594
Cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele. Aşa va ieşi crocant la exterior
Cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele. Aşa va ieşi crocant la exterior

Cum să Obții un Pește Crocant și Delicios Prăjit: Ghid Detaliat

Prăjitul peștelui în mălai reprezintă o tehnică apreciată în bucătăria tradițională, iar cu câteva ajustări simple, poți transforma un pește prăjit într-un deliciu crocant, perfect pentru evenimente speciale, precum masa de Revelion. Secretul stă în amestecul aplicat peștelui înainte de prăjire, iar aici găsești un ghid detaliat pentru a obține un rezultat crocant la exterior și suculent la interior.

Ingrediente Esențiale:

 • Pește proaspăt (recomandat crap, păstrăv sau alt tip preferat)
 • Mălai
 • Faina
 • Condimente: sare, piper, paprika
 • 1 ou
 • Lapte
 • Ulei pentru prăjit

Pasul Cheie: Amestecul Crocant

 1. Amestec de Mălai și Făină: Combinați mălaiul și făina în proporții egale pentru a obține un mix ce conferă o textură crocantă unică învelișului peștelui.
 2. Adăugare Condimente: Incorporați sare, piper și paprika în amestec pentru a intensifica gustul. Poți experimenta și cu alte condimente în funcție de preferințele tale.

Pregătirea Mixului Umed

 • Bateți un ou și amestecați-l cu puțin lapte. Acest amestec umed este esențial pentru a permite amestecului de mălai și făină să adere mai bine la pește.

Mod de Preparare:

 1. Curățare și Tăiere Pește: Asigurați-vă că peștele este bine curățat și tăiat în bucăți potrivite pentru prăjire.
 2. Condimentare Pește: Sărățiți și piperați bucățile de pește pentru a le accentua gustul.
 3. Trecerea Prin Amestecuri: În primul rând, treceți bucățile de pește prin amestecul umed (ou cu lapte), apoi prin amestecul de mălai și făină, asigurându-vă că fiecare bucată este uniform acoperită.
 4. Prăjirea Peștelui: Încingeți uleiul într-o tigaie. Când uleiul este suficient de fierbinte, adăugați bucățile de pește și prăjiți-le până devin aurii și crocante.
 5. Servirea: Pentru a menține crocanța, serviți peștele imediat după prăjire. Poate fi însoțit de garnituri simple, cum ar fi cartofi natur sau o salată proaspătă.

Concluzii: Prin amestecarea mălaiului cu făină și condimente, urmată de trecerea peștelui prin mixul umed, veți obține un pește crocant la exterior și suculent la interior. Această rețetă simplă, dar eficientă, este perfectă pentru a impresiona oaspeții la masa de Revelion sau la orice altă ocazie specială. Poftă bună și un Revelion delicios!