Cum Facem Cea Mai Bună Cremă de Lămâie pentru Deserturi

237
Cum Facem Cea Mai Bună Cremă de Lămâie pentru Deserturi
Cum Facem Cea Mai Bună Cremă de Lămâie pentru Deserturi

Dacă căutați o cremă de lămâie delicioasă și simplă, această rețetă este perfectă pentru a adăuga o notă răcoritoare deserturilor voastre preferate.

Ingrediente:

 • 3 ouă mari
 • 150 g zahăr
 • Coaja rasă și sucul de la 2-3 lămâi (aproximativ 120 ml suc de lămâie)
 • 100 g unt rece, tăiat cubulețe
 • 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
 • O priză de sare

Instrucțiuni:

Prepararea Cremei:
 1. Amestecați Ingrediente: Într-un castron mare, bateți ouăle cu zahărul și sarea până obțineți o compoziție spumoasă și de culoare deschisă.
 2. Adăugați Lămâia: Încorporați coaja rasă de lămâie și sucul de lămâie, amestecând bine până când toate ingredientele sunt omogene.
Gătirea Cremei:
 1. Gătiți pe Foc Mediu: Transferați amestecul într-o cratiță și puneți pe foc mediu. Amestecați continuu cu un tel sau o lingură de lemn.
 2. Îngroșarea: Continuați să amestecați până când crema începe să se îngroașe și atinge punctul de fierbere, aproximativ 5-7 minute. Nu lăsați crema să fiarbă rapid pentru a evita coagularea ouălor.
 3. Îndepărtați de pe Foc: Odată ce crema a atins consistența dorită, îndepărtați cratița de pe foc.
Adăugarea Untului:
 1. Incorporați Untul: Adăugați cubulețele de unt rece în porții mici în crema caldă, amestecând bine după fiecare adăugare. Acest pas ajută la îngroșarea și îmbogățirea texturii cremei.
 2. Adăugați Vanilia (Opțional): Dacă doriți, adăugați extractul de vanilie pentru a intensifica aroma.
Răcirea și Utilizarea:
 1. Răcirea: Lăsați crema de lămâie să se răcească la temperatura camerei. Acoperiți-o cu folie alimentară direct pe suprafață pentru a evita formarea crustei.
 2. Folosirea: După răcire, utilizați crema de lămâie pentru a umple torturi, tarte, eclere sau alte deserturi. Este excelentă și ca umplutură pentru prăjituri sau simplu servită cu fructe proaspete.

Avantajele Cremei de Lămâie:

Această cremă de lămâie nu doar că adaugă o notă răcoritoare deserturilor, dar și îmbogățește gustul acestora cu aroma sa vibrantă și proaspătă. Este perfectă pentru a completa orice desert, făcându-l irezistibil.

 Această rețetă simplă și delicioasă de cremă de lămâie este perfectă pentru a aduce un gust proaspăt și vibrant deserturilor voastre. Bucurați-vă de savoarea ei în diverse combinații!