Cum facem Cea Mai Delicioasă Cremă de Vanilie pentru Torturi și Prăjituri

19325
Cum facem Cea Mai Delicioasă Cremă de Vanilie pentru Torturi și Prăjituri
Cum facem Cea Mai Delicioasă Cremă de Vanilie pentru Torturi și Prăjituri

Descoperă secretul unei creme de vanilie perfecte pentru torturi și prăjituri cu această rețetă detaliată.

Ingrediente:

 • 500 ml lapte integral
 • 6 gălbenușuri de ou
 • 150 g zahăr
 • 50 g făină
 • 2 lingurițe extract de vanilie sau semințele de la o păstaie de vanilie
 • O păstaie de vanilie (opțional)
 • Un praf de sare

Instrucțiuni:

Prepararea Cremei:
 1. Amestecarea Ingredientelor de Bază: Bateți gălbenușurile cu zahărul și sarea într-un bol mare până obțineți o compoziție omogenă și spumoasă.
 2. Adăugarea Făinii: Încorporați treptat făina, amestecând bine după fiecare adăugare pentru a preveni formarea cocoloașelor.
Încălzirea Laptelui:
 1. Pregătirea Laptelui: Încălziți laptele într-o cratiță mare până aproape de punctul de fierbere. Dacă folosiți păstaie de vanilie, tăiați-o în lungime, scoateți semințele și adăugați-le în lapte împreună cu păstaia.
 2. Extracția Aromei: Lăsați laptele cu vanilie să fiarbă ușor la foc mic timp de 5-10 minute pentru a extrage aroma intensă a vaniliei.
Combinarea Ingredientelor:
 1. Îndepărtați Păstaia: Scoateți păstaia de vanilie din lapte.
 2. Adăugarea Laptelui Fierbinte: Turnați treptat laptele fierbinte peste amestecul de ou, zahăr și făină, amestecând continuu pentru a încorpora bine toate ingredientele.
Gătirea Cremei:
 1. Îngroșarea Cremei: Puneți cratița pe foc mediu și continuați să amestecați până când crema se îngroașă și începe să fiarbă ușor. Acest proces durează aproximativ 5-7 minute.
 2. Finalizarea: Îndepărtați cratița de pe foc și adăugați extractul de vanilie, amestecând bine.
Răcirea și Utilizarea:
 1. Răcirea: Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți-o cu folie alimentară sau hârtie pergament direct pe suprafața cremei pentru a preveni formarea crustei.
 2. Refrigerarea: Refrigerati crema pentru cel puțin 1-2 ore înainte de utilizare.

Secretul Perfecțiunii:

Extracția Aromei de Vanilie:

Utilizarea semințelor de vanilie sau a unei păstăi întregi în lapte încălzit este esențială pentru o aromă intensă și naturală de vanilie.

Îngroșarea Corectă:

Amestecați continuu pe foc mediu până când crema se îngroașă suficient și începe să fiarbă ușor, activând amidonul din făină pentru o consistență perfectă.

Răcirea Corectă:

Răciți crema la temperatura camerei și apoi refrigerati-o pentru cel puțin 1-2 ore. Acoperirea suprafeței cu folie alimentară sau hârtie pergament previne formarea crustei și condensului.

Proporțiile Corecte:

Respectarea proporțiilor exacte de ingrediente este crucială pentru textura și gustul final al cremei. Cantitățile precise de ouă, zahăr, făină și lapte asigură o cremă echilibrată și aromată.

Utilizare:

Această cremă de vanilie este ideală pentru a umple sau acoperi torturi, prăjituri sau alte deserturi, aducând o aromă bogată și cremoasă.

 Urmând acești pași, veți obține o cremă de vanilie delicioasă și perfectă pentru deserturi, impresionând pe toată lumea cu gustul său rafinat și textura sa fină.