Cum să Pregătiți un Gem Aromat de Căpșuni pentru Iarnă – Rețeta Pas cu Pas

33093
Cum să Pregătiți un Gem Aromat de Căpșuni pentru Iarnă – Rețeta Pas cu Pas
Cum să Pregătiți un Gem Aromat de Căpșuni pentru Iarnă – Rețeta Pas cu Pas

Prepararea unui gem de căpșuni delicios pentru iarnă depinde mult de calitatea ingredientelor. Este important să alegeți căpșuni aromate, deoarece multe fructe din comerț pot fi lipsite de gust și miros. Vă recomandăm să achiziționați căpșuni de la vânzători de încredere, care le cresc fără îngrășăminte chimice. Iată rețeta pentru un gem de căpșuni natural și aromat.

Ingrediente:

 • 8 căni de căpșuni tăiate
 • 2 căni de zahăr
 • 50 g pectină
 • 100 ml apă
 • Sucul de la ½ lămâie
 • Coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de Preparare:

 1. Alegeți Căpșuni de Calitate: Cumpărați căpșuni cu aromă intensă și culoare vibrantă sau recoltați-le din propria grădină. Asigurați-vă că fructele sunt întregi și fără semne de deteriorare.
 2. Spălați și Pregătiți Fructele: Spălați căpșunile atent pentru a îndepărta nisipul, pământul și praful. Îndepărtați codițele și tăiați fructele în bucăți. Măsurați cantitatea necesară.
 3. Gătirea Căpșunilor: Transferați căpșunile într-o cratiță și adăugați apa. Apa va ajuta la obținerea unei consistențe mai lichide, fără a altera gustul gemului.
 4. Fierberea: Aduceți amestecul la punctul de fierbere. Îndepărtați spuma de la suprafață și fierbeți timp de 10 minute.
 5. Adăugarea Zahărului și Pectinei: Adăugați zahărul și amestecați bine. După ce zahărul se topește complet (aproximativ 5 minute), adăugați pectina și sucul de lămâie. Continuați să fierbeți gemul timp de încă 10 minute, amestecând constant.
 6. Adăugarea Coajei de Lămâie: Adăugați coaja rasă de lămâie și fierbeți încă 1 minut.
 7. Conservarea: Transferați gemul fierbinte în borcane sterilizate și înfiletați bine capacele.

Acest gem de căpșuni va fi un deliciu în lunile reci de iarnă, aducând o notă de prospețime și savoare. Poftă bună!