Cum Facem Cel Mai Bun Sirop de Căpșuni, Fără Conservanți sau Coloranți

19857
Cum Facem Cel Mai Bun Sirop de Căpșuni, Fără Conservanți sau Coloranți
Cum Facem Cel Mai Bun Sirop de Căpșuni, Fără Conservanți sau Coloranți
Ingrediente:
  • 600 grame căpșuni
  • 200 grame zahăr
  • Zeama de la o lămâie
  • O sită cu ochiuri fine

Mod de Preparare:

  1. Pregătirea Căpșunilor: Puneți căpșunile într-un bol mare și pasați-le cu o furculiță sau cu un blender manual. Adăugați zahărul, acoperiți bolul și lăsați-l la frigider până a doua zi. În acest timp, căpșunile își vor lăsa sucul și zahărul se va topi încet.
  2. Prepararea Piureului: Scoateți căpșunile din frigider și pasați-le într-un blender până obțineți un piure fin. Strecoarăți piureul printr-o sită fină (puteți strecura de două ori pentru a obține o consistență mai fină), pentru a îndepărta semințele.
  3. Fierberea Piureului: Puneți piureul strecurat într-o oală cu fund gros și fierbeți la foc mediu. Când începe să fiarbă și se formează spumă, îndepărtați spuma cu o spumieră. Adăugați zeama de lămâie și continuați să fierbeți timp de aproximativ 10 minute, până când siropul se îngroașă. Aveți grijă să nu fierbeți prea mult, deoarece se poate transforma în gem.
  4. Îmbutelierea Siropului: Turnați siropul obținut în sticle, închideți bine capacele și păstrați-le la frigider sau într-un loc răcoros până la utilizare.

Nota:

Puteți folosi aceeași rețetă pentru a prepara sirop de zmeură sau de frăguțe.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!