Învață cum să prepari cel mai delicios tort de ciocolată acasă, folosind cele mai fine ingrediente naturale!

453
Învață cum să prepari cel mai delicios tort de ciocolată acasă, folosind cele mai fine ingrediente naturale!
Învață cum să prepari cel mai delicios tort de ciocolată acasă, folosind cele mai fine ingrediente naturale!

Deși poate părea surprinzător, trebuie să recunosc că nu sunt o mare fană a torturilor de ciocolată. Rareori comand o felie la cafenea sau mă bucur de una la petreceri, pentru că de multe ori sunt dezamăgită. În general, torturile de ciocolată comerciale sunt fie prea uscate și sfărâmicioase, fie prea uleioase, și niciuna dintre acestea nu are un gust autentic de ciocolată.

De obicei, sunt acoperite cu tot felul de decoruri, cireșe roșii artificiale care pătează și nu aduc decât tristețe. Totuși, există o excepție – acest tort de ciocolată este unicul pe care îl fac și pe care îl savurez fără să fac grimase.

Acest tort conține doar câteva ingrediente, în principal ciocolată, ceea ce îi conferă un gust autentic și bogat. Nu conține agenți de afânare, iar textura sa este fină și bogată în ciocolată. Cel mai surprinzător este faptul că poate fi adaptat ușor pentru persoanele intolerante la gluten.

Este adevărat că aspectul său nu impresionează, dar gustul său remarcabil compensează cu prisosință acest aspect. Este moale și se topește în gură, iar combinația cu arome precum ardeiul iute, menta sau espresso îi adaugă o notă aparte și delicioasă.

Pentru a pregăti acest tort unic, vei avea nevoie de:

  • 100 de grame din cea mai bună ciocolată neagră posibilă – minim 70% conținut de cacao
  • 100 de grame de unt nesărat, la temperatura camerei
  • 3 ouă mari
  • 100 de grame de zahăr
  • 50 de grame de făină de grâu sau de porumb

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge bine o tavă de copt cu unt.

Topisește untul în cuptorul cu microunde, adaugă bucățile de ciocolată și amestecă bine până obții o pastă omogenă.

Într-un bol, mixează ouăle cu zahărul până obții o spumă palidă și voluminoasă. Adaugă treptat amestecul de ciocolată și unt, apoi făina și amestecă până se încorporează toate ingredientele.

Toarnă compoziția în tava pregătită și coace timp de 20 de minute sau până când tortul este copt și o scobitoare introdusă în mijlocul său iese curată.

Lasă tortul să se răcească în tavă înainte de a-l servi, pentru a-i permite să-și întărească textura.

Acest tort poate să nu impresioneze la prima vedere, dar cu siguranță va cuceri inimile tuturor prin gustul său autentic și bogat de ciocolată. Experimentează cu diferite arome și combinații pentru a obține o experiență culinară unică și de neuitat!