Cum se face Cozonacul italienesc fără frămânatare – Panettone

14336
CUm se face Cozonacul italian fara framantare
CUm se face Cozonacul italian fara framantare

Un panettone italienesc pregătit fără nevoia de frământare Perioada Crăciunului ne îndeamnă să savurăm delicii unice, iar Panettone-ul este alegerea clasică ce aduce un gust aparte pe mesele festivităților.

Astăzi, vă propunem o rețetă pentru a prepara Panettone acasă fără complicația frământării. Să descoperim împreună magia acestei tradiții!

Ingrediente:

 • 4 ouă (medii)
 • 1 și 1/2 ceașcă de lapte călduț (375 ml)
 • 15 g drojdie uscată
 • 180 g unt topit
 • 1/2 linguriță esență de panettone (sau 1 lingură esență de vanilie + 1 lingură coajă de portocală rasă)
 • 1 lingură de miere (opțional)
 • 770 g făină de grâu obișnuită
 • 200 g amestec de fructe confiate și stafide
 • 200 g fulgi de ciocolată Notă: Cupa de măsurat folosită are un volum de 250 ml, iar formele pentru panettone au o greutate de 500 g fiecare.

Instrucțiuni de preparare:

 1. Într-un bol mare, bateți ouăle și adăugați laptele călduț. Incorporați drojdia uscată și lăsați-o să se odihnească câteva minute până începe să facă bule.
 2. Adăugați untul topit, esența de panettone (sau vanilie cu coajă de portocală) și mierea (opțional), amestecându-le în compoziție.
 3. Adăugați treptat făina de grâu în timp ce amestecați aluatul. Continuați să amestecați până obțineți o consistență omogenă.
 4. Împărțiți aluatul în două părți egale. Într-o parte adăugați fructele confiate și stafidele, iar în cealaltă parte adăugați fulgii de ciocolată. Amestecați fiecare porție separat până când ingredientele sunt uniform distribuite.
 5. Împărțiți din nou cele două părți în două, facilitând ajustarea aluatului în formele pentru panettone. Modificați forma dacă este necesar.
 6. Împărțiți fiecare dintre cele patru porțiuni în mod egal în cele 4 forme pentru panettone, pe care le-ați uns cu unt și presărat cu făină în prealabil. Asigurați-vă că aluatul se așază perfect în fiecare formă.
 7. Lăsați aluatul să odihnească într-un loc călduț timp de aproximativ 2 ore sau până când își dublează volumul.
 8. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Coaceți panettonii timp de 35-40 de minute sau până când devin aurii în partea de sus.
 9. Scoateți-i din cuptor și lăsați-i să se răcească înainte de a vă bucura de acești delicioși panettoni casnici fără frământare.

Acum puteți răsfăța pe cei dragi cu un panettone făcut în casă, oferindu-le două variante irezistibile. Pofta buna si spor la gatit reteta de panettone