Cum se face crema de zahar ars – reteta verificata in timp ce sigur iti va iesi

4133
Cum se face crema de zahar ars
Cum se face crema de zahar ars

Astăzi, am decis să vă propunem o variantă tradițională pentru crema de zahar ars, perfectă pentru a vă răsfăța prietenii sau familia. Nu uitati ca ideal crema de zahar ars se serveste rece. Puteti pune deasupra cremei de zahar ars dulceata voastra preferata sau frisca.

Rețeta de crema de zahar ars – Ingrediente necesare:

  • 1 litru de lapte
  • 8 ouă
  • 200 grame de zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • esență de rom

Cum se face crema de zahar ars ? 

Înainte de toate, încălzim laptele și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei pentru a fi pregătit pentru utilizare ulterioară.

Într-o cratiță, caramelizăm 100 de grame de zahăr. Imediat ce s-a topit complet, întoarcem cratița pentru a acoperi pereții acesteia cu caramel, lăsându-l să se extindă aproape până la margine. Când se aude un sunet ca de trosnire, înseamnă că s-a răcit suficient. Batem cele opt ouă cu 200 de grame de zahăr și zahărul vanilat până când zahărul se topește. Am folosit un mixer pentru a accelera procesul. Cantitatea de ouă necesară pentru 1 litru de lapte poate varia între minim 5 și maxim 10. Dacă sunt mai puține, crema va necesita mai mult timp la cuptor pentru a căpăta consistența dorită. Amestecăm laptele, ouăle și esența de rom. Pentru a obține o aromă interesantă și un gust deosebit, puteți adăuga coajă rasă de portocală sau stafide.

Plasăm cratița într-un alt recipient mai mare, cu apă, astfel încât să se sprijine pe marginile sale. Dacă nu avem un astfel de recipient, putem folosi o tavă cu apă. Crema de zahar ars se pregătește la bain-marie pentru a asigura o transferare lentă a căldurii, ceea ce va duce la formarea siropului de caramel și pentru a evita arderea cremei. Lăsăm la cuptor pentru aproximativ o oră. Crema de zahar ars trebuie să capete o consistență fermă, iar atunci când agităm ușor cratița, aceasta ar trebui să se miște ca o gelatină. Când observăm că are consistența dorită, oprim focul. Crema de zahar ars se servește rece. Poftă bună si spor la gatit reteta de crema de zahar ars !