Delicioasa Cremă de Lămâie pentru Deserturi Deosebite: Rețetă Simplă și Savuroasă

4030
Delicioasa Cremă de Lămâie pentru Deserturi Deosebite: Rețetă Simplă și Savuroasă
Delicioasa Cremă de Lămâie pentru Deserturi Deosebite: Rețetă Simplă și Savuroasă

Dacă sunteți în căutarea celei mai bune creme de lămâie pentru a îmbogăți torturile și prăjiturile dvs., atunci această rețetă este pentru dumneavoastră. Cu o preparare simplă și ingrediente accesibile, veți obține o cremă de lămâie delicioasă și plină de prospețime. Iată cum să o pregătiți:

Ingrediente:

 • 3 ouă
 • 200 g zahăr
 • 100 ml suc proaspăt de lămâie
 • Coaja rasă de la 2 lămâi
 • 100 g unt (la temperatura camerei)
 • 1 linguriță amidon de porumb (opțional, pentru o textură mai densă)

Mod de Preparare:

 1. Pregătirea Amestecului de Bază: Într-un castron termorezistent, amestecați ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă și omogenă. Adăugați sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie, amestecând bine.
 2. Gătirea la Bain-Marie: Plasați castronul peste o cratiță cu apă clocotită, asigurându-vă că baza castronului nu atinge apa. Continuați să amestecați constant pentru a preveni coagularea ouălor și pentru a asigura dizolvarea completă a zahărului.
 3. Îngroșarea Cremei: Continuați să amestecați până când crema începe să se îngroașe și să capete consistența unui sos gros. Dacă doriți o consistență mai densă, puteți adăuga amidonul de porumb, amestecând bine pentru a evita formarea de cocoloașe.
 4. Adăugarea Untului: După ce crema s-a îngroșat, îndepărtați castronul de pe foc și adăugați untul, tăiat în bucăți mici. Amestecați până când untul se topește complet și se încorporează în cremă, conferindu-i un aspect lucios și mătăsos.
 5. Răcirea Cremei: Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți-o cu folie alimentară, asigurându-vă că folia atinge suprafața cremei pentru a preveni formarea unei pelicule. Răciți crema în frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de utilizare.

Utilizare: Această cremă de lămâie este perfectă pentru a fi folosită în diverse deserturi, cum ar fi torturi, prăjituri, tarte sau eclere. Poate servi ca umplutură într-un tort de lămâie sau ca topping pentru tarte cu fructe proaspete.

Sfatul Bucătarului: Pentru un plus de aromă, puteți adăuga extract de vanilie sau ghimbir ras în cremă. Asigurați-vă că folosiți lămâi proaspete și organice pentru a evita substanțele chimice din coajă. Bucurați-vă de fiecare savoare!