Cum se face prăjitura Snickers la pahar un desert gata în doar 15 minute

3341
Prăjitura Snickers, la pahar:
Prăjitura Snickers, la pahar:

O savoare rafinată, prezentată în pahare, pregătită în doar 10 minute, fără a fi nevoie de cuptor sau aragaz!  Această reinterpretare rapidă a prăjiturii Snickers oferă o experiență remarcabilă – delicios de dulce și extraordinar de cremoasă.

Un beneficiu imens al acestui desert apare atunci când ai invitați și te confrunți cu dilema gătitului – acest preparat simplu și rapid va fi un ajutor de nădejde!

Pentru crema, ingrediente necesare:

  • Lapte condensat fiert – 370-400 grame
  • Unt – 250 grame

Stratul de caramel:

  • Lapte condensat fiert – 370 grame
  • Arahide – 100 grame

În plus:

  • Biscuiți – 200 grame

Aceste proporții vor crea 5 pahare de 200 ml fiecare. Asigură-te că scoți ingredientele din frigider cu ceva timp înainte!

Cum se face prăjitura Snickers la pahar

În primul rând, pregătim crema. În acest sens, luăm 250 g de unt moale, la temperatura camerei, și îl batem cu mixerul la viteză mare până când untul își mărește considerabil volumul.

În trei etape, adăugăm 370-400 g de lapte condensat fiert (trebuie să fie la temperatura camerei), amestecând la viteză medie cu mixerul până când compoziția devine omogenă.

Este esențial să adaugi laptele condensat treptat, altfel crema se poate separa sau îngroșa neuniform. Așadar, acordă atenție acestui detaliu!

După adăugarea întregului lapte condensat, continuăm să mixăm crema pentru încă câteva minute. În acest interval, aceasta va deveni puțin mai deschisă la culoare și va căpăta o consistență mai fermă.

Crema astfel obținută este simplu de preparat și are un gust delicios. Poate fi utilizată și pentru prăjituri sau cupcakes.

Următorul pas este să preparăm stratul de caramel. Pentru acesta, combinăm 370 g de lapte condensat fiert cu 100 g de arahide sărate, amestecându-le bine.

Poți opta să faci caramel acasă, dar pentru acest desert simplu, ne vom concentra pe varianta rapidă.

Pentru stratul de biscuiți, folosim 200 g din orice tip de biscuiți și îi mărunțim cu un blender sau o răzătoare, în funcție de ce ai la îndemână.

Acum rămâne doar să asamblăm desertul. Începem prin a pune un strat generos de biscuiți și să-l presăm ușor cu o lingură mică. Apoi adăugăm un strat de cremă, nivelându-l, și apoi urmează un strat de caramel cu arahide, cu o linguriță plină.

Repetăm acești pași până când terminăm toate ingredientele, începând din nou cu stratul de biscuiți.

Pentru o prezentare mai atrăgătoare, am transferat o parte din cremă într-un sac de patiserie cu duză zimțată pentru a crea un model deasupra deserturilor.

De asemenea, am decorat desertul cu modelul realizat din ciocolată topită și bucăți de Snickers.

Acestea fiind spuse, cel mai delicios desert este acum gata! Poftă bună!