Descoperă rețeta de Tort Dobos – un desert cu ciocolata si caramel

4508
Tort Dobos
Tort Dobos

Acest tort este recunoscut pentru straturile sale bogate de foi subțiri, între care se regăsește o cremă fină de ciocolată, conferindu-i o savoare desăvârșită.

Ingrediente pentru Tort Dobos: Blat:

6 ouă 250 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 150 g făină 50 g amidon 1 praf de sare

Cremă de ciocolată:

220 g ciocolată 4 gălbenușuri 100 g smântână 150 g zahăr 250 g unt

Caramel:

150 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru foile de blat, bate albușurile spumă. Încorporează treptat zahărul și zeama de lămâie. Combină făina, amidonul și sarea. Adaugă treptat jumătate din această amestec în gălbenușurile batute, apoi adaugă restul de lămâie și încorporează alternând făina și albușurile bătute. Coace fiecare strat într-o formă de tort, obținând 7 foi.

Pentru crema de ciocolată, topim ciocolata și adăugăm smântâna, zahărul și gălbenușurile, amestecând constant până devine cremoasă. Lăsăm să se răcească și apoi amestecăm cu untul până la omogenizare.

Pentru caramel, topim zahărul într-o cratiță și îl turnăm uniform peste o foaie de tort. Lăsăm să se răcească, apoi ruptem foaia în bucăți.

Într-o formă de tort cu inel detasabil, așezăm un strat de foaie, adăugăm crema și continuăm în același mod până terminăm ingredientele, stratul superior fiind de cremă.

Pentru decor, folosim bucățile de caramel. Refrigerăm tortul peste noapte pentru a se fixa bine straturile.

Bucură-te de acest deliciu rafinat și savuros, renumit pentru textura sa fină și aroma îmbietoare a ciocolatei. Este o rețetă de tort specială care merită să fie pregătită și savurată în orice ocazie festivă!