Ouă de Paște vopsite natural cu sfeclă și coji de ceapă roșie – Rețetă și Mod de Preparare

22921
Ouă de Paște vopsite natural cu sfeclă și coji de ceapă roșie - Rețetă și Mod de Preparare
Ouă de Paște vopsite natural cu sfeclă și coji de ceapă roșie - Rețetă și Mod de Preparare

Doriți să vopsiți ouăle pentru Paște folosind ingrediente naturale și să creați modele unice? Aici găsiți o rețetă simplă și eficientă pentru ouăle vopsite natural, cu sfeclă și coji de ceapă roșie. Această metodă aduce un plus de culoare și creativitate oricărei mese festive de Paște.

Ingrediente:

 • 1 sfeclă roșie
 • Coji de ceapă
 • 1 lingură de oțet
 • Sare
 • Un dres subțire
 • Frunze pentru modele
 • Oua pentru vopsit

Mod de Preparare:

 1. Curățare și pregătirea ouălor: Înainte de a începe procesul de vopsire, ouăle trebuie să fie pregătite corespunzător. Se spală și se degresează bine ouăle, apoi se fierb în apă cu sare timp de aproximativ 10 minute, până devin tari.
 2. Pregătirea decorurilor: În timp ce ouăle fierb, pregătiți frunzele și florile care vor fi folosite pentru a crea modele pe ouă. Puteți folosi diverse plante, cum ar fi pătrunjel, leuștean, trifoi sau mărar, pentru a crea modele unice. De asemenea, puteți folosi și dresuri cu modele pentru un efect mai complex.
 3. Vopsirea ouălor: După ce ouăle sunt fierte și pregătite pentru vopsire, se spală bine cu detergent de vase și apă, apoi se clătesc cu o soluție de apă și oțet pentru a le degresa. Apoi, se aplică frunzele pe suprafața ouălor, care sunt apoi învelite în dres și legate strâns pentru a fixa modelele. Ouale pregătite astfel sunt apoi scufundate într-o soluție de apă clocotită, oțet și vopsea naturală, unde rămân timp de 3-5 minute pentru a absorbi culoarea.
 4. Finalizarea ouălor: După ce ouăle au fost vopsite și scoase din soluția de vopsea, acestea sunt așezate pe hârtie absorbantă pentru a se usca. După uscare, dresul este tăiat și îndepărtat, iar ouăle sunt lustruite cu puțin ulei pentru a le conferi un aspect lucios și atrăgător.
 5. Vopsirea ouălor cu frunze de ceapă: Pentru o altă metodă de vopsire, se pot folosi cojile de ceapă și sfecla roșie. Acestea sunt fierte împreună cu ouăle într-o soluție de apă și oțet timp de 10 minute, iar rezultatul va fi ouă vopsite într-o nuanță minunată de roșu natural.

Încercați această metodă simplă și eco-friendly de a vopsi ouăle de Paște și bucurați-vă de rezultatele spectaculoase!