Rețeta de Lipie cu Unt si Usturoi

24978
Rețeta de Lipie cu Usturoi și Unt
Rețeta de Lipie cu Usturoi și Unt

Ingrediente:

– 350g de făină
– 250g de iaurt
– 1 linguriță de praf de copt
– 1 linguriță de sare
– 1 linguriță de zahăr
– 2 căței de usturoi
– 30g de unt

Pregătirea aluatului:
Într-un castron, cerneți făina și formați un mic crater în mijloc. În acest spațiu, adăugați iaurtul, praful de copt, zahărul și sarea. Amestecați aceste ingrediente împreună, treptat incorporând făina de pe margini până când se absoarbe complet.

Formarea bilelor:
Framântați amestecul până obțineți un aluat moale și împărțiți-l în 8 bile. Lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.

Întinderea aluatului:
Extindeți fiecare bilă într-un disc subțire și așezați-le una peste alta, intercalând cu foi de hârtie de copt pentru a preveni lipirea.

Gătirea lipiilor:
Încălziți o tigaie la foc mediu. Ungeți ușor tigaia și gătiți fiecare lipie timp de aproximativ un minut pe fiecare parte.

Adăugarea usturoiului și untului:
După ce le scoateți din tigaie, ungeți-le generos cu unt și frecați-le cu felii de usturoi. Dacă preferați, puteți toca usturoiul și să-l presărați peste lipiile calde și proaspete.

Servire:
Serviți și consumați imediat, deoarece lipiile cu usturoi și unt au tendința să se întărească odată ce se răcesc.

Poftă bună!
Această lipie cu usturoi și unt este perfectă ca gustare sau ca garnitură pentru felurile tale preferate. Ea combină gustul ușor și cremos al untului cu aroma puternică și aromatică a usturoiului, adăugând o explozie de savoare mâncărurilor tale. Când este servită caldă și proaspătă, această lipie este incredibil de moale și plină de arome, o rețetă ce trebuie încercată de toți iubitorii de usturoi!

Sfat:
Aceste lipii sunt cel mai bine savurate proaspete, dar dacă mai rămân, luați în considerare încălzirea lor înainte de a le servi pentru a redeveni moi și pentru a intensifica aromele.