Prăjitură cu Lămâie gata în doar 15 minute

18340
Prajitura cu lamaie
Prajitura cu lamaie

Rețetă rapidă: Prăjitură cu Lămâie gata în doar 15 minute de pregătire!

Sunt adesea inspirat de poveștile culinare ale doamnei Maria din Arad, care creează delicii coapte cu arome citrice. În plin sezon de iarnă, magazinele sunt pline de fructe proaspete și strălucitoare, iar lămâia este protagonista.

Ingrediente:
Pentru crustă:

– 4 lingurițe (1/2 baston) unt nesărat, topit și răcit, și puțin în plus pentru uns tava
– 1 1/2 cești (aproximativ 24 pătrate) biscuiți graham mărunțiți
– 1/4 ceașcă zahăr

Pentru umplutură:

– 2 gălbenușuri de ou mari
– 1 conservă (14 uncii) de lapte condensat îndulcit
– 1/2 ceașcă suc de lămâie proaspăt (utilizează 3 lămâi)

Instrucțiuni:

1. Preîncălzește cuptorul la 350 de grade Fahrenheit. Unge cu unt o tavă pătrată de 8 inch. Acoperă partea de jos cu hârtie de copt, lăsând să atârne 2 inch peste două laturi.

2. Macină fin biscuiții graham într-un procesor de alimente. Adaugă zahărul și untul topit, amestecând bine. Presează amestecul în partea de jos și 1 inch pe marginile tăvii pregătite. Coace până când crusta devine ușor rumenită, timp de 8 până la 12 minute. Lasă crusta să se răcească timp de 30 de minute.

3. Pentru umplutură: Într-un bol mare, amestecă gălbenușurile cu laptele condensat. Adaugă sucul de lămâie și amestecă până obții o consistență netedă. Toarnă umplutura peste crusta răcită, întinzând cu grijă până la margini.

4. Coace până când umplutura se întărește, aproximativ 15 minute. Lasă să se răcească în tavă și apoi refrigerază cel puțin 1 oră înainte de a servi. Folosind hârtia de copt, scoate din tavă și transferă pe o placă de tăiat. Cu un cuțit zimțat, taie în 16 pătrate, ștergând cuțitul cu un prosop de bucătărie umed după fiecare tăietură.