Rețetă delicioasă de aluat pentru pizza în doar câțiva pași simpli!

14086
Rețetă delicioasă de aluat pentru pizza în doar câțiva pași simpli!
Rețetă delicioasă de aluat pentru pizza în doar câțiva pași simpli!

Doriți să vă bucurați de cea mai gustoasă pizza făcută în casa dumneavoastră? Cu această rețetă simplă și eficientă, veți obține un aluat perfect pentru pizza în doar câteva minute!

Ingrediente de calitate pentru un aluat perfect:

 • 500 g făină
 • 200 ml apă
 • 20 ml ulei
 • 10 g sare
 • 10 g zahăr
 • 50 g drojdie

Mod de preparare pas cu pas:

 1. Într-un bol, combinați 200 ml de apă călduță cu drojdia și amestecați bine până la omogenizare. Adăugați apoi sarea, zahărul și uleiul, amestecând ușor. Nu este necesar să utilizați mixerul pentru această etapă.
 2. Treptat, adăugați făina în cantități mici, frământând până când obțineți un aluat moale, elastic și care nu se lipește de mâini.
 3. Odată ce aluatul este frământat, întindeți-l într-un dreptunghi de dimensiuni potrivite. Pliați-l pe jumătate, apoi din nou pe jumătate, astfel încât să obțineți un pachet compact.
 4. Așezați aluatul într-un bol și repetați procedura de pliere de încă două ori, la intervale de 15-20 de minute. Acest lucru ajută la încorporarea aerului în aluat, creând textura perfectă cu bule de aer la suprafață.
 5. După aproximativ 60 de minute, întindeți aluatul și așezați-l într-o formă de copt acoperită cu hârtie de copt. Adăugați ingredientele preferate pentru topping și coaceți la temperatura de 250 de grade Celsius timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura la 220 de grade și mai coaceți încă 15 minute.
 6. Servește și bucură-te de gustul delicios al pizzei făcute în casa ta!

Cu această rețetă simplă, veți obține întotdeauna o pizza perfect crocantă și delicioasă.