Șuncă de casă cu carne de pui și porc: Rețetă delicioasă și simplu de preparat

4647
Sunca facuta acasa cu carne de pui si de porc
Sunca facuta acasa cu carne de pui si de porc

În propria bucătărie, poți crea o șuncă savuroasă care va încânta papilele gustative ale tale și ale celor dragi tie. Prepararea șuncii nu este deloc complicată, având nevoie doar să urmezi câteva instrucțiuni. Șunca de casa este nu doar delicioasă, ci și o opțiune sănătoasă pentru toată familia.

Acest deliciu poate fi servit cu încredere la micul dejun pentru cei mici și rude, sau chiar la ocazii speciale. Pentru a obține culoarea și gustul autentic al șuncii, se adaugă sare în carne. Este o rețetă pe care cu siguranță merită să o încerci.

Ingrediente:

 • Carne de porc: 500 grame
 • Piept de pui: 300 grame
 • Sare: 11 grame
 • Coriandru măcinat: 1/2 linguriță
 • Piper alb măcinat: 1/2 linguriță
 • Usturoi: 2 căței

Mod de preparare:

 1. Folosind carne de porc slabă proaspătă și puțină carne de porc uscată, împreună cu piept de pui, tăiați toată carnea în cuburi de aproximativ 1 cm, având grijă să fie ușor congelată.
 2. Adăugați în carne coriandru, piper și usturoi tocat, împreună cu sare obișnuită și sare nitrită (opțională pentru culoare și gust autentic).
 3. Amestecați și bateți bine carnea tocată timp de 10 minute, până devine lipicioasă și vâscoasă. Acoperiți vasul cu celofan sau folie și lăsați-l la frigider timp de 24 de ore.
 4. Umpleți o membrană pentru mezeluri cu carne tocată, legați strâns capetele și adăugați o rețea pentru cârnați. Înțepați cu un ac în câteva locuri și lăsați șunca la temperatura camerei timp de 1 oră.
 5. Gătiți șunca într-un multicooker, turnând apă, la temperatura de 82 de grade, timp de 2,5 ore. Alternativ, puteți utiliza cuptorul dacă nu aveți un multicooker.
 6. Răciți șunca imediat sub apă rece timp de aproximativ 5 minute și lăsați-o să se răcească complet.
 7. Așezați șunca în frigider pentru 6-7 ore, apoi tăiați și serviți. Poate fi păstrată în frigider aproximativ o săptămână dacă s-a folosit sare nitrită, în caz contrar, termenul de valabilitate este de 3 zile.

Bucură-te de o șuncă facuta acasa densă și extrem de gustoasă, pregătită cu dragoste în propria ta bucătărie!