Biscuiți delicioși „Trunchi de Copac” – perfect fragezi și aromati pentru orice ocazie culinară!

5215
Biscuiti Trunchi de copac - fragezi si aromati
Biscuiti Trunchi de copac - fragezi si aromati

Biscuiții sunt o modalitate plăcută de a ne bucura de desert. În trecut, aceste delicii erau asociate cu diverse băuturi, inclusiv vinul, pentru că se credea că biscuiții dulci se potrivesc cu aproape orice sortiment de vin. În acele vremuri, existau chiar cărți care detaliau compatibilitatea băuturilor cu diferite tipuri de deserturi.

Deși astăzi asociem biscuiții mai degrabă cu ceaiul, laptele sau cafeaua, pregătim niște biscuiți speciali, ce diferă puțin ca formă de la cei tradiționali. Copiii vor adora acesti biscuiti

Ingrediente pentru biscuiți:

 • 1 ou
 • 80 g zahăr pudră
 • 120 g unt
 • 1 lingură de cacao
 • 250 g făină
 • ½ linguriță praf de copt
 • Scorțișoară

Mod de preparare a biscuiților:

 1. Într-un castron, bateți oul cu zahărul pudră, adăugați untul moale și amestecați. Incorporați treptat ⅓ din făină și praful de copt, frământând pentru a obține un aluat consistent.
 2. Transferați ⅓ din aluat într-un alt recipient, adăugați cacaoa și jumătate din făină, amestecând până obțineți o compoziție de culoare maro. Acoperiți aluatul cu folie de plastic și lăsați-l la frigider.
 3. Adăugați restul de făină la cealaltă parte a aluatului și frământați. Lăsați aluatul în folie de plastic la frigider timp de 10-15 minute.
 4. Întindeți aluatul deschis la culoare într-o foaie de 27×22 cm, presărați cu scorțișoară și rulați.
 5. Întindeți aluatul închis la culoare într-o foaie similară de 27×16 cm.
 6. Puneți ruloul deschis la culoare peste foaia de cacao, îndoiți-l și tăiați-l în jumătate.
 7. Întindeți fiecare rulou de aluat până la lungimea de 35-40 cm și împărțiți-l în bucăți mai mici. Creați dungi pe rulou cu o furculiță.
 8. Lăsați rulourile la frigider sub folie de plastic pentru jumătate de oră. Apoi, tăiați bucăți mici și așezați-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
 9. Coaceți biscuiții la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute. După coacere, presărați-i cu zahăr pudră. Obțineți niște biscuiți delicioși, ideali pentru a însoți ceaiul sau pentru a-i servi musafirilor.

Pofta buna si spor la gatit reteta de biscuiti !