Biscuiți Spiralați În Două Culori

3813
Biscuiti spiralati
Biscuiti spiralati

Vreau să împărtășesc o rețetă simplă de biscuiți spirală în două culori, perfectă pentru momente de răsfăț dulci.

Ingrediente necesare (pentru 28-30 bucăți):

 • 300g făină
 • 150g unt (82% grăsime)
 • 2 ouă
 • 140g zahăr
 • 10g cacao
 • 1 esență de vanilie

Pasii de preparare biscuiti spiralati:

 1. Începe prin a lăsa untul să se înmoaie la temperatura camerei. Bate-l apoi cu zahărul până când obții o textură cremoasă, asigurându-te că răzuiești pereții vasului pe parcurs pentru o amestecare uniformă.
 2. Adaugă esența de vanilie și ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.
 3. Treptat, incorporează făina în compoziție, mixând până când se formează un aluat moale. Împarte aluatul rezultat în două părți egale.
 4. Într-o parte, amestecă cacaoa. Învelește separat fiecare parte în folie alimentară și lasă-le la congelator pentru aproximativ 30 de minute.
 5. Întinde subțire fiecare parte a aluatului în foi. Suprapune foaia de cacao peste cea albă, apăsând ușor. Taie marginile pentru a obține un dreptunghi uniform și apoi rulează strâns aluatul.
 6. Învelește ruloul rezultat în folie alimentară și congelează-l timp de aproximativ o oră. Poate fi păstrat în congelator pentru o perioadă de până la o lună.
 7. Taie ruloul congelat în felii de aproximativ 5mm, așează-le pe o tavă și coace-le la 180C timp de 10 minute. Lasă biscuiții să se răcească înainte de a-i servi.
 8. Biscuiții se păstrează proaspeți într-un recipient închis etanș pentru câteva zile.

Acesta este secretul preparării unor biscuiți delicioși și dar si estetici. Sper că îi vei aprecia la fel de mult precum îmi plac mie. Pofta buna si spor la gatit reteta de biscuiti spiralati.