Brânză de casă – ai nevoie de câteva ingrediente pentru cea mai cremoasă brânză

3060
Branza facuta acasa
Branza facuta acasa

Descoperă arta preparării brânzei de casă – rețetă delicioasă și simplă. În zilele noastre, găsirea unei brânze autentice în magazine poate fi o provocare, chiar și în secțiunea de produse premium. Așadar, îți propunem să încerci o versiune cremoasă de brânză de casă, preparată din ingrediente naturale.

Ingrediente necesare: 1 litru de lapte; Jumătate de linguriță de sare; 3 ouă; 200 de grame de smântână.

Mod de preparare: Dacă nu dispui de lapte de la fermă, poți folosi lapte integral din magazin, cu un conținut mai ridicat de grăsimi. Încălzește laptele pe foc.

Bate ouăle cu un tel până la omogenizare. Adaugă smântâna în ouă și amestecă până la omogenizare. Când laptele începe să fiarbă, adaugă amestecul de ou-smântână și amestecă rapid cu un tel. Continuă să amesteci la foc mic până când compoziția se îngroașă.

Atunci când apar cocoloașe în compoziție, scoate cratița de pe aragaz și toarnă conținutul într-o sită căptușită cu mai multe straturi de tifon.

Permite compoziției să se scurgă, apoi stoarce tifonul, răsucește-l și așează un obiect greu deasupra. Poți lăsa brânza la odihnit peste noapte sau o poți refrigerara. Dimineața, îndepărtează tifonul și vei avea o brânză delicioasă și moale, ideală pentru micul dejun.

Această brânză poate fi personalizată cu ierburi, sare, nuci, condimente, sau chiar fructe. Savurează fiecare mușcătură!