Bucurați-vă de Sezonul Căpșunilor cu Propria Căpșunată Făcută în Casă!

2167
Bucurați-vă de Sezonul Căpșunilor cu Propria Căpșunată Făcută în Casă!
Bucurați-vă de Sezonul Căpșunilor cu Propria Căpșunată Făcută în Casă!

Căpșunata este o băutură delicioasă și plină de arome, perfectă pentru a savura prospețimea și gustul intens al căpșunilor. Este ușor de preparat și vă va încânta cu frumusețea și culoarea sa atrăgătoare!

INGREDIENTE:

  • 500 gr căpșuni coapte și dulci
  • 500 ml vodcă sau alcool diluat (40-45%)
  • 250-300 gr zahăr
  • ½ lămâie mare
  • 200 ml apă

MOD DE PREPARARE:

  1. Spălați bine căpșunile, îndepărtați codițele și tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea fructelor.
  2. Puneți căpșunile într-un borcan de 1 litru și turnați vodca sau alcoolul diluat peste ele. Asigurați-vă că toate fructele sunt acoperite complet. Adăugați și sucul de lămâie pentru a adăuga o notă plăcută de acrișor.
  3. Lăsați borcanul la macerat într-un loc însorit timp de 7-10 zile. După acest timp, strecurați tinctura printr-un tifon, fără a stoarce căpșunile, și adăugați zahărul în borcanul cu fructe. Închideți etanș vasul și lăsați tinctura să se odihnească.
  4. Agitați ușor borcanul cu căpșuni și zahăr de câteva ori și lăsați fructele să se odihnească încă 2-3 zile, până când zahărul se dizolvă complet. După aceasta, scurgeți siropul, adăugați 200 ml apă în borcan, amestecați și scurgeți din nou resturile de sirop.
  5. Combinați tinctura de căpșuni cu siropul, transferați lichiorul într-un alt borcan și lăsați-l să se odihnească încă 3-5 zile. În acest timp, lichiorul va căpăta o culoare deschisă, puteți îndepărta resturile și să-l filtrați.

Veți obține un lichior aromat și delicios, cu aroma bogată și tărie moderată, perfect pentru a fi savurat cu plăcere în compania celor dragi!