Bucurați-vă de un Delicios Salam de Biscuiți de Post – Reteta Simplă și Gustoasă

18478
Bucurați-vă de un Delicios Salam de Biscuiți de Post - Reteta Simplă și Gustoasă
Bucurați-vă de un Delicios Salam de Biscuiți de Post - Reteta Simplă și Gustoasă

În fiecare îmbucătură a salamului de biscuiți de post se ascund amintiri dulci și nostalgice din zilele copilăriei, aducându-ne înapoi la momentele petrecute alături de bunici. Această rețetă simplă și delicioasă este o variantă perfectă pentru perioada postului, astfel încât să vă puteți bucura de toate acele gusturi minunate fără a abandona tradiția.

Majoritatea rețetelor de salam de biscuiți includ ouă, unt și zahăr, dar având în vedere restricțiile din perioada postului, le putem înlocui ușor.

Ingrediente pentru Salamul de Biscuiți de Post:

 • 250 g biscuiți de post
 • 250 g rahat tăiat cubulețe
 • 150 g miez de nucă
 • 30 ml ulei vegetal sau margarină vegetală
 • 30 ml rom
 • 50 g cacao
 • 100 g fulgi de cocos
 • 1 cană de apă

Mod de Preparare:

 1. Rupeți biscuiții în bucăți și puneți-i într-un castron. Adăugați rahatul tăiat cubulețe.
 2. Măcinați jumătate din cantitatea de nuci și mărunțiți cealaltă jumătate cu un cuțit. Adăugați nucile peste biscuiți și rahat și amestecați bine.
 3. Într-un alt recipient, amestecați apa cu cacaoa și topiți margarina. Continuați să amestecați și când compoziția începe să fiarbă, luați de pe foc și lăsați să se răcească.
 4. Adăugați compoziția cu cacao peste amestecul de biscuiți, rahat și nuci, împreună cu esența de rom, și amestecați cu grijă până când biscuiții se înmoaie.
 5. Așezați compoziția pe o folie alimentară și rulați strâns pentru a obține un cilindru uniform. Așezați pe o tavă și lăsați la răcit.
 6. Salamul poate fi servit a doua zi sau după cel puțin 4 ore, după ce îndepărtați folia și presărați fulgii de cocos deasupra. Puteți înfășura batoanele de salam de biscuiți în fulgi de cocos și pentru a le tăia, asigurați-vă că ștergeți cuțitul pentru a obține felii frumoase.

Bucurați-vă de acest delicios salam de biscuiți alături de o ceașcă de cafea și lăsați aromele să vă încânte simțurile. Este timpul pentru răsfățul vostru și al papilelor gustative!