Carne de porc conservată în suc propriu, preparată în borcane – O rețetă pe care trebuie să o salvezi, pentru că o să îți placă la nebunie.

20139
Carne de porc conservată în suc propriu
Carne de porc conservată în suc propriu

Ingrediente esențiale:

  • 1 kg carne de porc (de exemplu, spată)
  • 1 lingură rasă de sare neiodată
  • Condimente (opțional, precum piper sau altele)

Mod de preparare:

  1. Pentru această conservă, este recomandat să alegi carne cu un conținut mai mare de grăsime, deoarece grăsimea se va topi în timpul procesului de gătire, formând un strat deasupra cărnii din borcan. Notă: într-un borcan de 500 ml încap 500 g de carne. Folosind această rețetă, poți conserva orice tip de carne.
  2. Spală și usucă carnea. Taie-o în bucăți de aproximativ 50-60 de grame și pune-le într-un bol. Adaugă sarea și amestecă bine. Lasă deoparte timp de 15-20 de minute.
  3. Între timp, spală borcanele cu bicarbonat de sodiu și fierbe capacele în apă clocotită pentru câteva minute. După 15-20 de minute, amestecă carnea din bol și umple borcanele, lăsând aproximativ 1 cm de spațiu liber sub capace.
  4. Pune un prosop curat în fundul unei cratițe și așază borcanele în el. Acoperă-le cu capace și toarnă apă în cratiță, astfel încât să acopere aproximativ 3/4 din înălțimea borcanelor. Adaugă o farfurie sau o altă greutate pe borcane.
  5. Acoperă cratița cu un capac și sterilizează borcanele timp de 5 ore la foc mic, după ce apa ajunge la punctul de fierbere. La fiecare oră, verifică nivelul apei și completează, dacă este necesar, cu apă fierbinte.
  6. După terminarea procesului de sterilizare, scoate borcanele din cratiță, închide-le ermetic și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le să se răcească lent timp de 12 ore.
  7. Ulterior, depozitează-le în cămară sau în alt loc răcoros. Aceste conserve pot rezista până la 3-4 ani, iar carnea poate fi folosită într-o varietate mare de rețete.