Cât usturoi se pune la cârnați, de fapt. Multe gospodine greșesc, de asta nu ies gustoși și aromați

3962
Cât usturoi se pune la cârnați, de fapt
Cât usturoi se pune la cârnați, de fapt

Pentru o pregătire reușită a cârnaților de casă, este esențial să cunoști cum să ajustezi cantitatea de usturoi. Descoperă cât usturoi trebuie să pui în compoziția cârnaților pentru a obține un gust autentic și delicios.

Cârnați de casă și secretul usturoiului

Cârnații făcuți în casă sunt o adevărată delicatesă în bucătăria tradițională românească, fiind apreciați pentru gustul lor bogat și aromat. Aceștia pot fi preparați din diverse tipuri de carne – porc, pui sau curcan – și sunt simplu de făcut la domiciliu. Totuși, puțini sunt cei care cunosc cât usturoi trebuie să pună în cârnați pentru a-i face delicioși.

Importanța usturoiului în cârnați

Usturoiul este ingredientul cheie care conferă cârnaților un gust desăvârșit. În diverse regiuni, rețetele diferă, dar secretul stă deseori în cantitatea și calitatea usturoiului folosit. Află acum cât usturoi se potrivește perfect în compoziția cârnaților pentru a obține un gust autentic și apetisant.

Cât usturoi să folosești

Pentru a pregăti cârnații delicioși, cantitatea ideală de usturoi depinde de preferințele tale și de cantitatea de carne. În mod obișnuit, pentru fiecare kilogram de carne, se utilizează aproximativ 25-35 de grame de usturoi. Alege usturoiul local pentru a evita oxidarea acestuia și pentru a obține o aromă mai autentică.

Rețetă pentru cârnații de casă

Ingrediente:

 • 1 kg pulpă de porc
 • 1 kg poală de porc
 • 30 grame de sare
 • 6 grame de piper
 • 1 lingură boia dulce
 • 6 grame de cimbru
 • 1-2 căpățâni de usturoi
 • 400 ml vin alb sec
 • 4 metri de intestine de porc

Mod de preparare:

 1. Tăiați carnea în cubulețe și puneți-o într-un bol mare. Adăugați vin, usturoiul pisat, sare și piper, amestecând bine. Acoperiți bolul cu folie și lăsați la rece peste noapte pentru marinare.
 2. A doua zi, tocați carnea, adăugând cimbrul tocat și puțină boia dulce, amestecând timp de 20 de minute.
 3. Gustați compoziția pentru ajustări și umpleți mațele de porc cu amestecul obținut.
 4. Suspendați cârnații într-un loc răcoros pentru uscare timp de 24-48 de ore înainte de afumare.

Prepararea cârnaților de casă necesită răbdare și atenție la detalii, dar rezultatul final, după etapele de uscare și afumare, va fi un gust autentic și savuros. Poftă bună!