Chec pufos cu nucă

9413

Timpul de preparare: 01:15min
Costul ingredientelor pentru 10 portii: 18 Lei

Ingrediente: 200 de grame de unt, 250 de grame de zahăr, 2 pliculete de zahăr vanilat, 3 ouă mari, 350 de ml. de lapte, 50 de grame de cacao, 500 de grame de făină, 1 plic de praf de copt, 100 gr miez de nucă

 

Mod de preparare: Pasul 1.Pregătiti toate ingredientele să le aveti la indemană intrucat timpul de preparare este foarte scurt. Pasul 2. Cele 200gr de unt moale (la temperatura camerei) se mixează impreună cu 200gr
de zahăr si cele 2 pliculete de zahar vanilinat pană se obtine o masă cremoasă. Pasul 3. Se incorporează ouale , pe rand, mixand rapid după fiecare.
Pasul 4. Se amestecă separat faina impreună cu praful de copt si se adaugă in compozitie cate o lingură alternand cu 300ml. de lapte turnat cate putin.
Pasul 5. Se va obtine astfel o crema vascoasă. Daca este prea tare puteti sa mai adaugati 2-3 linguri de lapte. Pasul 6. Se adauga miezul de nucă.
Pasul 7. Forma de chec se tapetează cu foaie de copt iar apoi se toarnă 2/3 din crema. Pasul 8. In crema rămasa se adaugă cacaua amestecată in prealabil cu cele 50gr de zahăr rămase si 50ml de lapte.
Pasul 9. Pentru un aspect marmorat crema cu cacao se poate adanci in aluatul de vanilie cu o furculită.
10. Se introduce forma in cuptorul preincalzit la 170 de grade si se coace timp de aproximativ o oră. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea, care trebuie să iasă uscată atunci cand checul este copt. IMPORTANT: Checul copt se scoate din formă si te tine pe un grătar/fund, pe o parte, pană se răceste, pentru a evita „lăsarea” aluatului. După ce s-a racit, se poate pudra cu zahăr praf sau se acoperă cu o glazură.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit reteta de chec pufos cu nucă.