Cornulețe umplute de gem sau magiun – iată cât de rapid se prepară

62443
Cornulete umplute cu gem sau magiun
Cornulete umplute cu gem sau magiun

Cornulețe cu umplutură de gem sau magiun – Rețetă rapidă și simplă

Aceste cornulețe fragede și aromate sunt o adevărată delicatesă și se prepară cu ușurință în bucătărie. Se topesc pur și simplu în gură! Umplutura generoasă poate fi gem, magiun, marmeladă combinată cu nucă, rahat, mac, cocos sau chiar castane.

Aluatul acesta este extrem de fraged și, după coacere, face un sunet crocant și se rupe într-o clipită. Are exact acea consistență pe care o căutați și pe care vreau să o împărtășesc cu voi.

Din cantitățile de mai jos puteți obține aproximativ 30 de cornulețe (aproximativ 2 tăvi). În loc de unt, puteți folosi și untură într-o cantitate mai mică.

Ingrediente Pentru aluat:

 • 250 g făină
 • 125 g smântână grasă cu minim 20% grăsime
 • 3 gălbenușuri
 • 150 g unt cu minim 80% grăsime sau 100 g untură
 • Sare
 • Vanilie

Pentru umplutură:

 • 300 g gem/magiun sau 200 g gem + 100 g nucă
 • Pentru decor: aproximativ 100 g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

 1. Pentru aluat, puneți într-un bol untul rece tăiat cubulețe, gălbenușurile, un praf generos de sare și smântâna, vanilia, apoi adăugați făina. Aluatul nu conține zahăr. Amestecați cu un mixer sau manual doar până se omogenizează ingredientele. NU este necesar să frământați puternic, deoarece se va întări la copt!
 2. Aluatul se înfășoară în plastic și se lasă la rece pentru o oră (îl puteți forma mai plat pentru a se răci mai repede) sau chiar peste noapte. Pentru umplutură, pregătiți gemul sau magiunul, marmelada sau orice altă umplutură doriți.
 3. Umplutura se pune pe un capăt și se rulează în formă de cornuleț. Capetele se îndoaie astfel încât “cusătura” să fie dedesubt.
 4. Cornulețele se așează pe hârtie de copt și se coc la 170°C (cuptor preîncălzit) timp de 15 minute. După ce le scoateți din cuptor, le așezați direct în zahărul pudră vanilat. Nu lăsați deloc să se răcească! Pentru a evita ca zahărul pudră să nu se lipească, este important să le dați rapid prin zahăr în momentul scoaterii din cuptor.

Aceste cornulețe fragede și delicioase pot fi păstrate proaspete peste o săptămână. Vă recomand să încercați această rețetă simplă și savuroasă – vor dispărea imediat de pe platou!