Cum se face pandispanul corect – reteta perfecta plus trucuri stiute de putine gospodine

3595
Cum se face pandispanul corect
Cum se face pandispanul corect

Învăță cum să faci pandișpanul perfect dar si corect! Această rețetă aduce un pandișpan moale, pufoas și incredibil de aerat. Ei bine, poți să obții rezultate uimitoare urmând câteva trucuri esențiale pentru un pandișpan perfect.

Cum se face pandispanul corect

Iată câteva ponturi importante:

  1. Cantitățile corecte de ingrediente sunt esențiale: 1 pahar de făină, 6 ouă, jumatate de linguriță de praf de copt, 1 pahar de zahăr.
  2. Înainte de a le bate, păstrează ouăle în congelator timp de 10-15 minute.
  3. Mixează ouăle cu un mixer la viteză maximă. Asigură-te că paletele mixerului sunt aproape de suprafața vasului și nu coboară prea adânc în compoziție.
  4. Adaugă zahărul treptat și încorporează-l în masă doar după ce ouăle și-au mărit volumul de 4-5 ori.
  5. Adaugă făina cernută treptat, după o primă mixare. Amestecă folosind o lingură, apoi adaugă bicarbonatul sau praful de copt. Poți stinge bicarbonatul cu puțină zeamă de lămâie înainte.
  6. Coace pandișpanul la o temperatură de maxim 180 de grade Celsius. Dacă marginile sunt deja rumenite, iar mijlocul este încă lichid, scade temperatura cuptorului. Timpul de coacere este de aproximativ 45 de minute, dar variază în funcție de diametrul formei folosite.
  7. Evită deschiderea cuptorului în timpul coacerii, pentru a nu lăsa pandișpanul să se lase. După coacere, lasă-l să se răcească în formă.

Aceste sfaturi te vor ajuta să obții un pandișpan perfect, pufoas și delicios, care îți va încânta papilele gustative! Pofta buna si spor sa aveti la reteta de pandispan corect !