Descoperă Secretul Cremei Mascarpone Făcute Acasă – Rețetă Ușoară și Delicioasă cu doar două ingrediente

10495
Descoperă Secretul Cremei Mascarpone Făcute Acasă - Rețetă Ușoară și Delicioasă cu doar două ingrediente
Descoperă Secretul Cremei Mascarpone Făcute Acasă - Rețetă Ușoară și Delicioasă cu doar două ingrediente

Cremele Mascarpone sunt esențiale în bucătăria italiană, dar găsirea lor în magazine poate fi dificilă și costisitoare. Cu toate acestea, cu puțină îndemânare și câțiva pași simpli, poți prepara Mascarpone acasă, folosind doar două ingrediente de bază.

Ingrediente:

  • 1 litru de smântână (preferabil să nu fie ultrapasteurizată)
  • 3 linguri de suc proaspăt de lămâie

Mod de Preparare:

  1. Fierberea Smântânii: Pune smântâna într-un vas și încălzește-o la foc mic. Este recomandat să folosești un termometru pentru a controla temperatura. Lăsați smântâna să atingă 85 de grade Celsius.
  2. Adăugarea Sucului de Lămâie: După ce smântâna a ajuns la temperatura potrivită, adaugă treptat sucul de lămâie. Amestecă continuu timp de 3-4 minute.
  3. Scursul și Stoarcerea: După amestecare, vei observa că smântâna începe să capete o consistență de iaurt sau de chefir. Toarnă amestecul pe o pânză de bumbac și leagă pânza la un capăt. Permite smântânii să se scurgă complet.
  4. Presarea și Refrigerarea: După ce smântâna s-a scurs, așază-o pe un platou și preseaz-o ușor cu un obiect greu, cum ar fi un borcan sau o oală. Așează crema în frigider sau într-un loc răcoros timp de 8-9 ore.
  5. Finalizarea: După perioada de refrigerare, vei obține cremă Mascarpone autentică, gata să fie savurată în diverse deserturi delicioase sau ca o gustare rafinată.

Savurează această cremă italiană fină și autentică, preparată chiar în propria ta bucătărie! Poftă bună!