Trucul banal pentru cel mai pufos piure de cartofi. Ce să faci după ce scurgi apa, aproape nimeni nu face asta

23709
Trucul banal pentru cel mai pufos piure de cartofi. Ce să faci după ce scurgi apa, aproape nimeni nu face asta
Trucul banal pentru cel mai pufos piure de cartofi. Ce să faci după ce scurgi apa, aproape nimeni nu face asta

Descoperă trucul simplu pentru a obține cel mai pufos piure de cartofi și surprinde-ți familia cu o garnitură perfect cremoasă și delicioasă. Iată cum să transformi simplii cartofi într-un preparat savuros, potrivit pentru orice masă!

Secretele unui piure de cartofi pufos și cremos

Piureul de cartofi este un acompaniament clasic în bucătăria românească, însă puțini știu cum să obțină textura perfectă. Iată ce trebuie să faci:

 1. După ce fierbi cartofii, scurge apa și pune-i din nou pe foc câteva minute pentru a se usca. Acest pas esențial va elimina excesul de lichid și va contribui la obținerea unei texturi pufos și cremoase.
 2. Amestecă energic piureul până când lichidul se evaporă complet. Este important să amesteci manual pentru a evita un piure cleios și fără aer. Evită utilizarea unui mixer electric pentru a obține cele mai bune rezultate.
 3. Alege cartofi albi de dimensiuni medii pentru a obține cel mai bun piure. Cartofii roșii și foarte mari nu sunt potriviți pentru această rețetă, deoarece pot deveni apoși și nu vor avea aceeași textură cremoasă.
 4. Pentru a da un gust deosebit piureului, poți adăuga smântână, unt, sare și nucșoară după gust. Aceste ingrediente vor completa aroma și vor transforma piureul într-un preparat delicios.

Rețeta de piure de cartofi pufos

Ingrediente:

 • 400 g de cartofi albi
 • 120 g de unt cu conținut mare de grăsime
 • 200 ml de lapte cald (opțional)
 • Două linguri de smântână (opțional)
 • Sare, după gust
 • Un vârf de cuțit de nucșoară (opțional)

Mod de preparare:

 1. Fierbe cartofii în apă cu sare până când aceștia sunt moi.
 2. După ce sunt fierți, scurge apa și pune-i din nou pe foc câteva minute pentru a se usca.
 3. Pasează cartofii și adaugă untul și laptele cald, dacă folosești. Amestecă până când obții o consistență fină și cremoasă.
 4. Adaugă smântâna și condimentele după gust și amestecă bine.
 5. Serveste piureul de cartofi pufos și cremos alături de preparatele tale preferate.

Cu acest truc simplu, vei obține un piure de cartofi perfect, fără a fi nevoie să cheltuiești mai mulți bani sau timp în bucătărie. Bucură-te de acest preparat delicios alături de cei dragi!