Desert cremos cu frișcă, pișcoturi și glazură de ciocolată

27617
Desert cremos cu frișcă, pișcoturi și glazură de ciocolată
Desert cremos cu frișcă, pișcoturi și glazură de ciocolată

Creați un desert rafinat, perfect pentru momente festive alături de cei dragi, combinând pișcoturi, cremă de vanilie și o glazură delicioasă de ciocolată. Cu puțin efort și în doar câteva minute, veți pregăti această bunătate, iar apoi trebuie doar să așteptați să se întărească în frigider.

Ingredientele necesare desert cremos cu frisca:

  • 200 grame de pișcoturi
  • 700 ml de lapte
  • 80 grame de budincă de vanilie
  • 250 ml de frișcă
  • 120 ml de smântână
  • 80 grame de ciocolată neagră

Pentru a începe, aranjați pișcoturile înmuiate în lapte unul câte unul într-un vas termorezistent, acoperind baza acestuia. Gătiți budinca de vanilie conform instrucțiunilor, amestecând pudra de budincă în lapte și fierbeți până când obțineți o consistență cremoasă.

Turnați amestecul de budincă fierbinte peste pișcoturi și uniformizați-l, lăsându-l să se răcească complet. Bateți frișca până obțineți o textură fermă și aplicați-o uniform peste stratul de budincă.

Stratificați restul pișcoturilor înmuiate în lapte peste frișcă și turnați deasupra glazura de ciocolată, pregătită din smântână fierbinte și ciocolată neagră topită. Lăsați desertul la frigider pentru câteva ore sau, ideal, peste noapte, pentru a se întări.

Servește desertul finit cu fructe proaspete precum căpșuni, banane sau afine, sau savurați-l simplu, alături de o ceașcă de cafea, cacao sau ceai. Va dorim pofta buna si spor la gatit reteta de desert cremos cu frișcă, pișcoturi și glazură de ciocolată.