Trucul florarului pentru a face orhideele să înflorească

  13289
  Trucul florarului pentru a face orhideele să înflorească
  Trucul florarului pentru a face orhideele să înflorească

  Orhideele și Îngrășămintele Naturale: Sfaturi și Recomandări pentru Îngrijirea Lor

  În lumea botanică, orhideele reprezintă o componentă vitală a familiei extinse de plante monocotiledonate, cuprinzând peste 25.000 de specii. Printre cele mai admirate și apreciate în amenajările interioare, se remarcă orhideea Phalaenopsis, cunoscută sub numele de “orhideea fluture”, extrem de accesibilă pentru cultivat la domiciliu. Cu cerințe minime și adaptabilitate sporită, aceasta poate fi menținută pe termen lung, prelungindu-și perioada de înflorire. Preferă un mediu înconjurat de aproximativ 20°C (nu sub 10°C) și toleră bine căldura specifică verii. Cu petale ușoare precum fluturii, aceste flori sunt de o frumusețe remarcabilă, variind în culori de la alb, roz, galben la portocaliu. Unele varietăți hibride împrumută nuanțe precum mov, violet sau albastru electric.

  Această plantă tropicală rezistentă se adaptează bine în timpul sezonului rece. În stadiul de bulb sau rizom, se adaptează ușor la temperaturile scăzute. După lunile reci, orhideea se pregătește pentru o nouă perioadă de creștere. Dar cum putem avea grijă de ea pentru a-i oferi tot ceea ce îi trebuie și pentru a stimula înflorirea sa primăvăratică?

  În acest articol, dezvăluim cele mai bune îngrășăminte naturale pentru a stimula sau reactiva înflorirea orhideelor acasă, conform sfaturilor lui Romain Le Tallec, un florar din Lyon.

  Coaja de Banană pentru Înfloreștearea Orhideelor

  Pentru a spori înflorirea orhideei tale, nu există nimic mai potrivit decât adăugarea unui mic îngrășământ în substratul său. Unul dintre cele mai populare îngrășăminte naturale pentru acest tip de plantă este coaja de banană. Acesta este un aport precis de nutrienți: bogată în vitaminele B6 și C, săruri minerale precum potasiu și magneziu, coaja de banană oferă impulsul necesar pentru creșterea și înflorirea acesteia în mod natural.

  Ia o coajă de banană, spal-o și taie-o în bucăți mici. Apoi, pune bucățile într-un bol cu 2 litri de apă și lasă-le să se înmoaie timp de aproximativ 48 de ore. Filtră amestecul obținut.

  Lichidul rezultat va absorbi toți nutrienții din coaja de banană, astfel încât să-l poți folosi ca apă pentru udarea orhideelor tale.

  Află și cum să cureți covorașele de mașină: Sfaturi și recomandări practice.

  Cojile de Ou pentru îngrășământ

  Folosite pe scară largă pentru a îndepărta dăunătorii din jurul plantelor, cojile de ou sunt, de asemenea, un îngrășământ natural bogat în calciu și potasiu. Zdrobește cojile foarte fin și presară-le pe solul în care crește orhideea ta. Astfel, solul va absorbi rapid toți acești nutrienți și minerale esențiale pentru înflorire.

  Cenușa din Șemineu pentru Stimularea Creșterii

  Dacă îți place să creezi o atmosferă plăcută în jurul șemineului iarna, atunci un mic sfat: nu arunca cenușa! Poate nu știai, dar poți să o reciclezi ca îngrășământ pentru orhideele tale. Cenușa de la șemineu este bogată în calciu, potasiu, fosfor și elemente în urme. Este un aport excelent de nutrienți de care plantele tale au nevoie!

  Adaugă cenușa direct în substratul orhideei tale după udare. Acest gest va favoriza înflorirea și va ajuta la combaterea dăunătorilor din jurul plantelor. Cu toate acestea, cenușa nu conține suficient azot și fosfor, astfel că va trebui să adaugi alte îngrășăminte pentru a completa aceste elemente esențiale.

  Ceaiul de Banane pentru Oferirea Nutrienților Necesari

  O altă modalitate inteligentă de a utiliza aceeași sursă naturală este să prepari un ceai de banane: ia o coajă de banană și taie-o în bucăți mici. Așază bucățile pe o tavă și expune-le la soare direct timp de aproximativ 48 de ore. Vei observa că pielea se va usca și întări. Pune apoi cojile într-un blender pentru a obține o pulbere fină.

  Folosește o linguriță din această pulbere, adăugând-o în aproximativ 200 ml de apă caldă. Amestecă bine și lasă să se răcească. Ai obținut un ceai de banane pe care-l poți utiliza pentru udarea orhideelor tale.