Maioneza de post cu lapte de soia

6467
Maioneza de post
Maioneza de post

Maioneza de post cu lapte de soia este o alternativă excelentă pentru maioneza tradițională, în special în timpul postului sau atunci când doriți să evitați ouăle crude în rețetele de maioneză. Această variantă este ușor de preparat și are un gust foarte asemănător cu maioneza clasică, fiind potrivită pentru diverse preparate cum sunt salata de vinete sau salata boeuf. O altă caracteristică de apreciat este că poate fi păstrată mai mult timp în frigider la rece deoarece nu are ingrediente de origine animală.

Ingrediente necesare pentru maioneza de post:

  • 400 ml  de ulei
  • 200 ml de lapte de soia
  • 1 lingura de mustar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare si piper

Procesul de preparare este foarte simplu și necesită doar câteva ingrediente esențiale. Printre acestea, se numără laptele de soia, disponibil în majoritatea magazinelor și care are un gust plăcut. Un litru de lapte de soia este suficient pentru o cantitate considerabilă de maioneză și poate fi păstrat în frigider pentru o perioadă extinsă de timp.

În afară de laptele de soia, uleiul este un alt ingredient esențial.  Alături de acestea, trebuie să adăugați mustar, zeamă de lămâie, sare și piper. Mustarul poate fi orice variantă preferată, fie clasică, Dijon sau cu boabe întregi. De asemenea, zeama de lămâie poate fi înlocuită cu oțet, după preferințe.

Pentru a prepara maioneza de post, aveți nevoie de un mixer vertical neaparat. Fara mixerul vertical nu puteti prepara aceasta reteta de maioneza de post. Puneți ingredientele într-un recipient înalt și introduceți mixerul până la baza recipientului. Amestecați pentru câteva secunde și ridicați treptat mixerul către suprafață.(de jos in sus ). Daca nu mixati de jos in jos maioneza de post nu va iesi niciodata.  Aceasta maioneza de post poate fi folosită ulterior în diverse rețete, precum salata boeuf, salata de vinete sau alături de diverse legume. Dacă doriți si va place puteți adăuga si putin usturoi pentru o maioneză aromeată sau sos picant pentru un gust mai intens. Eu iubesc usturoiul si il foloesc mereu la reteta de maioneza de post. Va dorim pofta buna si spor la gatit reteta de maioneza de post.