Ouă, lapte, făină si unt pentru cea mai delicioasă „prăjitură deșteaptă”. E un deliciu și se mănâncă imediat cum o pui pe masă

8039
Prajitura desteapta
Prajitura desteapta

Desertul cunoscut sub numele de “prăjitura deșteaptă” este un adevărat deliciu, pregătit cu ouă, lapte și puțină făină. Iată rețeta și modul de preparare pentru această prăjitură inteligentă care va cuceri cu siguranță orice masă:

Pentru a pregăti această prăjitură minunată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 9 ouă
  • 1 litru de lapte
  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • Zahăr vanilat sau esență de vanilie

Cum se pregătește prăjitura deșteaptă: Începeți prin topirea untului și lăsați-l să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri.

Este recomandat să mixați inițial gălbenușurile pentru a evita lăsarea spumei de albușuri. Astfel, amestecați bine gălbenușurile cu zahărul pudră până obțineți o cremă omogenă, care să capete o tentă albicioasă.

Adăugați untul topit și răcit treptat, amestecând constant. Apoi, incorporați făina și omogenizați bine compoziția.

Pentru a completa crema de gălbenușuri, turnați treptat laptele și amestecați continuu pentru a evita grumulii. Lăsați crema astfel obținută deoparte și concentrați-vă pe albușuri. Acestea trebuie să fie bătute spumă, adăugând zahărul vanilat sau esența de vanilie.

Spuma de albușuri se adaugă peste amestecul de gălbenușuri, amestecând ușor și uniform.

Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduce la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră.

Important: Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii. Prajitura va avea o nuanță ușor rumenită când va fi gata.

Lăsați prăjitura în cuptor până când se răcește complet. Este recomandat să o lăsați peste noapte înainte de a o porționa. Pentru un aspect mai plăcut, pudrați desertul cu zahăr pudră. Savurați fiecare bucată din acest delicios desert!